Bruxelles a devenit iarăși scena confruntărilor între protestatari și forțele de ordine. Și de data aceasta un parc din oraș a fost locul de adunare al oamenilor care s-au săturat de restricții.

Locul în care s-au adunat oamenii, a fost un parc în care a fost interzisă intrarea.

Dispersarea protestatarilor a fost brutală, cu intervenții cu tunuri de apă şi jandarmi călare. Incidente sporadice au avut loc în parc până la ora 21.00, a precizat Poliţia.

Din cauza unui jet de apă, o persoană a rămas inconştientă şi alte 14 au fost rănite uşor, dintre care una rănită de un cal al Poliţiei. Trei poliţişti au fost spitalizaţi şi zece au fost răniţi uşor. Cinci persoane au fost reţinute, a precizat Poliţia.

Prosteste ilegale

Adunarea a fost organizată prin intermediul reţelelor sociale pentru a protesta faţă de restricţiil impuse în lupta contra pandemiei. Au fost prezente între 1.000 şi 2.000 de persoane.

O adunare similară organizată de 1 aprilie a reunit aproape 2.000 de persoane în acelaşi parc, dar a degenerat în confruntări când Poliţia a intervenit pentru a evacua spaţiul. Autorităţile au fost nevoite să trimită întăriri pentru a restabili ordinea.

Sâmbătă au intervenit 600 de poliţişti, mai multe tunuri de apă şi o unitate de jandarmi călare. Ei s-au poziţionat în jurul parcului, înainte de sosirea participanţilor.

Premierul Alexander De Croo le-a cerut oamenilor cu o zi înainte să nu participe la o manifestare interzisă.