„Vom cere (n.r. – prelungirea stării de alertă) pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate în Parlament, care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”, a declarat Ludovic Orban după ce a depus o coroană de flori la monumentul Eroilor din Piața Universității.

„Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România. Solicitarea de prelungire a stării de alertă este fundamentată de specialişti, de medici, epidemiologi, de specialişti în sănătate publică, pentru că permite autorităţilor, atât centrale, cât şi locale, să impună respectarea unui set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii şi a vieţii oamenilor”, a mai spus Ludovic Orban.

Din câte se pare, protestatarii sunt susținători ai Partidului Social-Democrat. Oamenii protestează la această oră împotriva restricțiilor.

Cu toate că pe perioada de alertă sunt interzise protestele și manifestațiile publice, protestatarii și-au asumat riscul de a fi amendați

Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă: „A venit Guvernul cu un text, cum este normal? În Bulgaria, primul ministru vine săptămânal şi explică în ce stadiu se află pandemia, care sunt măsurile. L-am rugat pe domnul Arafat să ne explice cât de cât situaţia. Ne-a spus că nu este mandatat de Guvern. Până la urmă am obţinut un punct de vedere personal. În acest moment sunt preşedintele Camerei Deputaţilor unde urmează să se vină cu HG privind starea de alertă. În acest moment nu am nicio discuţie instituţională privind starea de alertă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Alături de protestatari se află și Viorel Cataramă.

„Noi suntem în Piața Victoriei într-un protest pașnic împotriva continuării stării de alertă. Suntem în fața Guvernului pentru a ne cere drepturile și libertățile fundamentale, dreptul la o viață normală. Virusul există, dar nu este mai periculos față de alte epidemii. Prin urmare, niciun fel de restricții nu se justifică. Avem de a face cu acțiuni a unor lași și a unor fricoși care au distrus România pentru interese personale”, a declarat Viorel Cataramă, potrivit stiridiaspora.ro