UPDATE 4: Cinci dintre cei 6 foști responsabili din securitate judecați în același timp cu președintele Mubarak pentru uciderea manifestanților și care au fost achitați ieri au fost eliberați astăzi, anunță Le Figaro. Al șaselea, fostul șef al Securității Statului, rămâne în arest așteptând rezultatele anchetei, fiind acuzat de distrugere de documente.

UPDATE 3: Procurorul general al Egiptului a făcut recurs contra sentinței din procesul fostului lider Hosni Mubarak, fiii săi și oficialilor de securitate, a anunțat televiziunea egipteană de stat. Nile News, citată de agențiile internaționale de presă, a afișat acest anunț pe ecran, fără a aduce detalii suplimentare. 
UPDATE 2: Sute de egipteni s-au adunat, iar, azi în stradă, ocupând Piața Tahrir, în încercarea de a păstra ”furia populară”, după procesul lui Hosni Mubarak. Candidatul prezidențial al Frăției Musulmane a făcut un tur al pieței și a cerut ca ”revoluția să continue”.
Peste 100 de oameni au fost răniți în protestele din toată țara, au anunțat oficialii.
Fii lui Mubarak, deși achitați, vor rămâne în arest preventiv, pentru a fi acuzați, într-un alt proces, de manipulare a cotațiilorpe piața bursieră.
Hosni Mubarak a condus Egiptul între 1981-2011 și a riscat o condamnare la moarte pentru uciderea a 850 de protestatari, în manifestațiile de anul trecut. Primul lider dat jos de la putere, în Primăvara Arabă, președintele tunisian Zine al-Abidine Ben Ali a fost declarat vinovat în lipsă, în luna iulie, pentru posesie de droguri și de arme. Liderul libian Muammar Gaddafi a fost ucis de rebelii libieni în octombrie, iar cel din Yemen, Ali Abdullah Saleh, a primit imunitate din partea procurorilor, în noiembrie, după ce a acceptat să părăsească puterea. 
UPDATE 1: Potrivit informaților transmise de presa internațională, fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, a refuzat, cu lacrimi în ochi, să părăsească elicopterul care l-a transportat de la tribunal la închisoarea Tora, potrivit unui responsabil al serviciilor de securitate.

Hosni Mubarak ”plângea şi nu voia să părăsească elicopterul. Membri ai serviciului de securitate au trebuit să-l convingă să iasă”, a declarat responsabilul, citat de AFP. Starea de sănătate a fostului preşedinte (84 de ani) s-a înrăutăţit, după sosirea sa cu elicopterul la penitenciar, la finalul procesului, relata televiziunea egipteană.
Un avocat al lui Mubarak a anunțat că va face recurs, în numele fostului lider, la sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă, pentru împlicarea sa în violenţele de anul trecut, soldate cu peste 800 de morţi. ”Vom face apel. Acest verdict este plin de vicii de procedură”, a insistat avocatul Yasser Bahr.
Furia, declanșată de achitarea oficialilor de rang înalt
Oamenii sunt furioși din cauza achitării oficialilor-cheie, care au fost judecați împreună cu Mubarak. Patru oficiali din Ministerul de Interne și doi șefi ai serviciilor de securitate au fost achitați de complicitate la uciderea protestatarilor.

Mitinguri împotriva verdictului au fost organizate și în Alexandria, Suez și Mansoura. Verdictul, care era așteptat de toată lumea cu sufletul la gură, riscă să redeschidă răni vechi în Ehipt.

Zeci de protestatari au atacat sediul de campanie al candidatului Ahmed Shafiq, în zona Fayoum din sudul capitalei Cairo. Shafiq a fost ultimul premier în regimul lui Mubarak.
VERDICTE și SENTINȚE:
Hosni Mubarak: vinovat de conspirație în uciderea protestatarilor – închisoare pe viață, nevinovat pentru corupție
Alaa and Gamal Mubarak (fii fostului dictator):  nevinovați pentru corupție 
Fostul ministru de Interne Habib al-Adly: vinovat de conspirație în uciderea protestatarilor – închisoare pe viață
Patru  oficiali din Ministerul de Interne: Abd El Rahman; Adli Fayed; Ahmed Ramzy; Ismail al-Shaer – nevinovați pentru acuzațiile de complicitate, instigare și asistență în crimă și tentativă de crimă asupra protestatarilor
Hussein Salem, om de afaceri: nevinovat pentru corupție
Doi directori de securitate ai cartierului Marele Cairo: Osama al-Marassy and Omar Faramawy – nevinovați pentru pagubele provocate proprietăților Egiptului și economiei

Jos dictatura militară
Unii dintre protestatarii din Piața Tahrir au declarat că sunt hotărâți să rămână acolo. Lor li s-au alăturat câteva persoane publice și microbiști cunoscuți sub numele de Ultras, care au fost implicați în mai multe confruntări politice.
Sloganul revoltelor de anul trecut ”Jos cu dictatura militară” este cântat, din nou, în piață și foarte mulți dintre cei aflați pe străzi contestă verdictul de ieri.
În special achitarea oficialilor din Ministerul de Interne a declanșat mânia oamenilor, relatează corespondentul BBC.
Criza economică și politică
Verdictul în cazul Mubarak își bate joc de noi. El și fostul ministru de Interne, Habib Adly, au fost condamnați, iar ceilalți au rămas liberi”, a declarat un protestatar. ”Iar când se vor întoarce la tribunal pentru apel, vor fi și ei achitați”, a mai spus bărbatul nemulțumit.

Jurnaliștii străini prezenți la fața locului spun, însă, că oamenii au ieșit în stradă din cauza crizei economice și a situației politice actuale.

După primul tur al prezidențiale din Egipt, alegătorii sunt puși în situația de a alege între un candidat islamist și un fost prim-ministru al lui Mubarak.
Proces corect
Fostul președinte egiptean, în vârstă de 84 de ani, este prima persoană judecată de la începerea Primăverii Arabe, în 2011.
Atunci când a anunțat verdictul, judecătorul Ahmed Refaat a spus că Mubarak și fostul ministru de Interne, Habib al-Adly ”nu au reușit să oprească forțele de securitate să folosească forța letală” contra demonstranților neînarmați. Și au primit amândoi pedeapsa cu închisoare pe viață. 
Magistratul a insistat că procesul, care a durat 10 luni, a fost unul corect.