Candidatul USB la primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a pierdut la diferență mică în faţă lui Dan Tudorache, reprezentant al Partidului Social Democrat, deşi exit-poll-urile au dat-o câştigătoare. Liderul USB, Nicuşor Dan a cerut BEC renumărarea voturilor dar reprezentanţii partidelor au votat împotriva. Ulterior, Dan s-a adresat judecătorului desemnat pentru validarea rezultatelor la sectorul 1 cu o cerere de intervenţie în justiţie.

Cel puțin 1000 de persoane s-au arătat deja interesate să participe la evenimentul organizat pe reţelele de socializare. Printre acestea jurnalistul Moise Guran și filosoful Gabriel Liiceanu.

"Înțeleg că azi la 15.00 are loc «protestul Clotilde» la Universitate. De-abia aștept să vin! Că dacă n-au nimic de ascuns, de ce refuză renumărarea voturilor? Iar dacă ne fură voturile, e mai rău decît dacă ne fură banii. E ca și cum ne-ar face robii lor pe viață. Ne fură temelia democrației și posibilitatea schimbării. Surpă casa pe noi", a precizat Gabriel Liiceanu.

"Ne vedem sâmbătă de la ora 15:00, pentru a apară statul de drept. Procesul democratic este compromis dacă modalitatea de a vota este fraudată. Solicităm de urgenţă renumărarea voturilor pentru a păstra integritatea procesului democratic, atât în România, precum şi în relaţia României cu statele membre din UE şi în afară graniţelor statelor UE. Există suspiciuni că în Sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmplă, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România (…) Cineva trebuie să apere şi democraţia. Cineva suntem noi!", se arată pe pagină de Facebook a evenimentului Vrem renumărarea voturilor.

Moise Guran, jurnalist şi lider de opinie pe reţele de socializare, a anunţat, de asemenea, că va participa la manifestaţia de sâmbătă şi i-a invitat pe internauţi să i se alăture.

 

Te-ar putea interesa și: