Program prelungit pentru plata taxelor şi impozitelor

Program prelungit pentru plata taxelor şi impozitelor

Majoritatea primăriilor din ţară şi cele de sector din Bucureşti au hotărât să mărească orarul ghişeelor care colectează banii de la contribuabili, iar ultima zi de plată a dărilor să fie 2 aprilie.

Cei care încă nu au plătit taxele şi impozitele locale pe primul semestru al anului acesta şi vor să beneficieze de reducerea de 10%, mai au timp să meargă la ghişee până luni.

Majoritatea primăriilor din ţară au hotărât să prelungească, pe lângă orar, şi data de achitare a contribuţiilor către autorităţile locale. Astfel, ultima zi de plată a fost stabilită ca fiind luni, 2 aprilie. Astăzi, programul la ghişee va începe la ora 8,30 şi se va încheia la 18,30. În sectoarele Capitalei 1, 3 şi 6, precum şi la direcţiile financiare ale primăriilor din Iaşi şi Piteşti se pot plăti dările şi mâine, între orele 9 şi 14.00. Potrivit legii, dacă plata nu se face până la 31 martie se percepe o majorare de întârziere de 2% pentru fiecare lună.

Poţi plăti şi online

Ne puteți urmări și pe Google News

Taxele se pot plăti şi online, la adresa de internet "www.ghiseul.ro". Pentru a putea face această operaţiune trebuie să ai un cont şi o parolă, pe care le primeşti în plic de la primărie. Dacă nu ai primit aceste date, te poţi adresa direct primăriei pentru a intra în posesia lor. Perioada de plată a impozitelor şi taxelor pentru cel de-al doilea semestru se va încheia în luna septembrie.

SCUMPIRE Cresc dările de anul viitor

Impozitele şi taxele locale ar putea creşte, de la 1 ianuarie 2013, cu aproximativ 16%, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care vizează modificarea Codului Fiscal. Dările către primării, dar şi amenzile, ar urma să fie actualizate cu rata inflaţiei pentru perioada de trei ani de la ultima indexare. Potrivit datelor estimative ale reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice, aceste modificări ar aduce la bugetele locale un plus de 891 de milioane de lei în fiecare an.