În urma negocierilor de azi, ei au au hotărât să nu accepte reducerea timpului de lucru şi nici disponibilizări în afara celor deja discutate cu administraţia, decât dacă salariaţilor li se oferă între 12 şi 24 de salarii compensatorii în funcţie de vechime.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, pentru Mediafax, la finalul şedinţei cu liderii din teritoriu, că feroviarii nu acceptă nici reducerea timpului de lucru al angajaţilor de la Căile Ferate şi nici disponibilizări în afara persoanelor care îndeplinesc condiţiile de pensionare.

Salariu de 600 de lei, după reducere

"Am mandat de la liderii din teritoriu să solicit administraţiei CFR Marfă să respecte acordul încheiat şi contractul colectiv de muncă pe 2009-2010, care prevede reducerea cu 25 la sută a cheltuielilor", a precizat Popa.

Liderul sindical a afirmat că angajaţii de la CFR Marfă au cele mai mici salarii din CFR, iar dacă acestea se diminuează, aşa cum propune administraţia, s-ar ajunge la un venit sub 600 de lei, ceea ce nu poate fi acceptat.

Popa a spus că va solicita administraţiei să facă toate demersurile necesare la Guvern pentru măsuri care să echilibreze societatea CFR Marfă.

Feroviarii şi conducerea CFR Marfă se vor întâlni la ora 15.00, pentru a hotărî care sunt soluţiile pentru reducerea fondului de salarii.

CITIŢI ŞI:
Peste 3.700 de ceferişti vor rămâne la vatră
Începe marea restructurare a CFR
10.000 de ceferişti ies în stradă