Evenimentul Zilei > Justitie > „Proful de sex” şi Săptămâna Patimilor
„Proful de sex” şi Săptămâna Patimilor

„Proful de sex” şi Săptămâna Patimilor

Dan Vişan şi avocatul său teolog au reuşit să-i convingă pe judecători să-i permită fostului profesor de sport să se reculeagă la mănăstire.

Seducătorul profesor de sport de la "Jean Monnet" s-a metamorfozat, odată eliberat din arest, într-un tânăr evlavios şi cu teamă de Dumnezeu. A venit la Tribunal "de mână cu mămicuţa".

Avocat teolog

Ba chiar şi-a angajat şi un avocat absolvent şi doctorand în Teologie, Daniel Ionaşcu. Pledoaria acestuia, mai degrabă demnă de o slujbă, decât de o reprezentaţie în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, s-a dovedit, totuşi, de bun augur, ieri, căci magistraţii au în­cuviinţat solicitarea profesorului, de părăsire a localităţii Bucureşti.

Vrea la mănăstire

Motivul invocat este unul la fel de… sfânt: Dan Vişan do­reşte să meargă la Mănăstirea Văratec, pentru a se spovedi, astfel încât, susţine el, să aibă sufletul curat pentru proces. Nu a mai fost niciodată acolo, dar a auzit că la Văratec există un duhovnic foarte bun.

“Sărbători fericite!"


Cu toate că până la Paşte mai sunt aproape două luni de zile, profesorul acuzat că a în­treţinut relaţii sexuale cu eleva sa minoră a ţinut să-i transmită acesteia "Sărbători Fericite!", prin intermediul te­levi­ziunilor.

De altfel, fostul profesor de sport le-a vorbit şi judecătorilor despre Postul Paştelui, Săptămâna Patimilor şi Iisus Hristos. "Credinţa nu se poate dovedi printr-un act ataşat la dosar, ci se află în suflet", a răspuns, Dan Vişan, procurorului de şedinţă, care a solicitat să nu-i fie permis să părăsească Bucureştiul, motivând că şi în Capitală există destule biserici.

Şi “Juna" aproape majoră

Reputata avocată Paula Iacob a explicat judecătorilor că nu are atât de vaste cunoştinţe teologice, pentru a le invoca în faţa lor, dar că face apel la înţelegerea magistraţilor, faţă de un tânăr care a greşit cu o "jună", cu două luni înainte ca aceasta să fi împlinit 18 ani. Şi-a găsit înţelegere.

"Postul închisorii" pare să-l fi convins pe Vişan să-l ţină pe cel al Paştelui

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.