Octavian Vișan a venit primul. A pășit cu mare grijă printre bălți și munții de zăpadă. E încruntat și are ochii tulburi de parcă l-ar fi împins cineva în cușca cu lei. În față Judecătoriei Sectorului 1 îl așteaptă camerele de luat vedere și reporterii. La gât îi iese în evidență cămașa albă cu dungulițe și o cravată care trage spre stânga. Ultimul nasture de sus n-a mai ajuns în butonieră.
Avocata Paula Iacob explică de ce a venit Octavian Vișan la Judecătorie: „Astăzi ar urma să fie ascultate cele două părți. Partea adversă a cerut ca ședința să fie secretă pentru că s-a comis fapta raportat la o persoană care era minoră la acea dată”.
Dan Vișan e următorul la declarații, avocata Paula Iacob se strecoară cu greu printre microfoane și camere de luat vederi. „Voi fi disponibil justiției 24 de ore din 24 ore. Îmi doresc să mă angajez pentru că trebuie să-mi întrețin familia”, spune fostul profesor de sport. Jurnaliștii pun degetul pe rană: „Ai emoții că te întâlnești cu Oana?”. „Da, am niște emoții, dar sunt constructive. Atâta tot”, răspunde Vișan cu seninătate.
E așteptată Oana. Afară, între intrările din Judecătorie e atmosferă de intrare în discotecă. Patru bărbați mari ca niște dulapuri stau la taclale. „Da`ni anunțî, sî știm?”, îi spune unul dintre ei, unui chelios cu ochelari care părea să fie șeful lor. Cei patru se mută. De pe acoperiș cad blocuri de zăpadă.
E ora 13.00. Avocații așteaptă pe hol. Procesul trebuia să înceapă de vreo oră. Gașca de băieți cu ceafa lată și rași în cap sparg echipa, au fost mirosiți de jurnaliști: sunt bodyguarzi și o așteaptă pe eleva Oana. „Nu știm dispri ci vorbițî”, le răspunde scurt un chelios, jurnaliștilor. Unul intră pe ușa din dreapta a clădirii, altul prin stânga și ceilalți doi pe lângă. O desfășurare de forțe mai ceva decât pentru un președinte de stat. 
După vreun sfert de oră ies toți bodyguarzii și se grupează la intrare pe strada din fața Judecătoriei. În jurul orei 14.00, vine un Jeep în care e Oana. E așteptată ca Angelina Jolie și păzită ca Doar că armata de bodyguarzi a început să se fâstâcească când au văzut atâtea camere și microfoane în jurul lor.  Oana merge spre intrarea Judecătoriei. Ignoră blițurile și întrebările jurnaliștilor și calcă pe zăpadă ca pe covorul roșu. Doar că bodyguarzii au început să se fâstâcească când au văzut atâtea camere și microfoane în jurul lor. Oana e îmbrăcată ca o regină a cluburilor: ochelari de soare, pantaloni mulați, o jachetă scurtă cu dantelă argintie și un breton în trend care se termină fix deasupra sprâncenelor.
Sus, pe holul Judecătoriei, dau nas în nas fostul profesor cu Oana și tatăl ei. „Uită-te în ochii noștri, mă?”, îi spune tatăl elevei, profesorului. Dan Vișan reacționează pe ton sfios: „Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, aș vrea să vă strâng mâna”. Tatăl îi răspunde: „N-am nevoie de scuzele tale!”.