UPDATE 16.45: Judecătoria Sectorului 1 București a respins cererea profesorului Vișan de a părăsi Bucureștiul, altfel măsură de tip preventiv. dispusă în dosar după revocarea arestării. Încheierea de ședință referitor la cererea de ridicare a interdicției de părăsire a localității poate fi atacată la Tribunalul, iar dosarul de fond rămâne la Judecătoria Sectorului 1 București.
UPDATE 14.15: Primul termen al procesului a luat sfârșit, instanța a rămas în pronunțare pe cererea profesorului Vișan, de ridicare a interdicției de părăsire a Bucureștiului.
UPDATE 14.00: Victima și-a făcut apariția la Judecătoria Sectorului 1 București, însoțită de bodyguarzi. A evitat, pe cât posibil, camerele de luat vederi, încercând să folosească diferite intrări. Avocatul ei a declarat că cere daune morale de 1 leu.
Octavian Vișan solitică ridicarea interdicției de părăsire a localității din două motive. Primul ar fi acela că dorește să meargă la Mănăstirea Văratec, pentru a discuta cu duhovnicul său și a avea sufletul împăcat atunci cînd va fi audiat de către instanță.
Al doilea ar fi acela că este posibil să devină reporter la emisiunea "Drept la Țintă" a lui Mădălin Ionescu, de la "Kanal D", situație în care ar putea exista cazuri în care să fie nevoit să meargă pe teren, la documentare, și în afara Bucureștiului.
UPDATE 12.00: Procesul a început în urmă cu doar câteva minute, dar ședința a fost declarată secretă, pe motiv că ar putea duce atingere vieții private a unui minor, astfel că ziariștii au fost evacuați din sală. Victima nu s-a prezentat, până la această oră, la instanță.
Profesorul Dan Octavian Vișan s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 1 București încă de la ora 8,30, însoțit de mama sa. El a evitat să dea declarații ziariștilor, spunând doar că intenționează să solicite ridicarea interdicției de a părăsi Bucureștiul. A promis că va spune mai multe după terminarea procesului.
Astăzi este, de fapt, primul termen al procesului în care profesorul de sport de la Jean Monnet este judecat pentru întreținere de relații sexuale cu o minoră.