Prim-procurorul adjunct Sorin Mihai Colceriu a menţionat pentru sursa citată că procurorii vor merge în sală şi vor anunţa că există o formă de protest şi, potrivit procedurilor, judecătorul trebuie să amâne cauza. „Nu intrăm în şedinţele normale, intrăm în şedinţele urgente, tot ce înseamnă arestări sau cauze cu minori. (…) Am mers pe varianta că procurorul va merge în sală şi va arăta că suntem într-o formă de protest şi nu va participa la cauze şi atunci judecătorul trebui să amâne, pentru că lipsa reprezentantului Ministerului Public echivalează cu nulitatea acelei şedinţe", a declarat Sorin Colceriu. 
Procurorii au luat această decizie pe motiv că „că sunt ameninţate principiile de bază ale statului de drept precum independenţa justiţiei şi separaţia puterilor în stat, prin adoptarea OUG 7/2019".  Acțiunea de protest are loc până vineri inclusiv, iar miercuri vor organiza un protest în faţa Palatului de Justiţie din Miercurea Ciuc. 

Aceeași decizie, de suspendare a activității până vineri inclusiv au luat-o și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.