După cum a explicat, ieri, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, „întreaga procedură de extrădare ar putea dura până la doi ani, întrucât doar cererea formulată în acest sens de autorităţile române, în primă instanţă, ar putea fi soluţionată într-un an”.

Potrivit ministrului, procedura de extrădare pe numele lui Necolaiciuc a fost iniţiată de anchetatorii români pe 28 februarie anul trecut, după ce un procuror american i-a informat că „ţarul” a fost localizat pe teritoriul statului Florida. „Autorităţile americane au motivat acum reţinerea subită a lui Mihai Necolaiciuc prin faptul că, în ultima perioadă, acesta şi-a schimbat comportamentul, fără să precizeze însă cu exactitate despre ce este vorba.

Oricum, procurorii americani au la dispoziţie 60 de zile pentru a prezenta justiţiei cererea noastră de extrădare, care ar putea ajunge pe masa magistraţilor americani pe 22 au gust”, a conchis Predoiu. Acuzat că ar fi prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro, „ţarul CFR” a fost reţinut, acum o săptămână, în West Palm Beach, pentru încălcarea legislaţiei privind migraţia. Pe numele lui a fost emis însă un mandat de arestare abia marţi, 23 iunie.