Procesul „Nana Club”, secretizat

Procesul „Nana Club”, secretizat

Procurorul de caz a cerut un proces cu uşile închise pentru protecţia unor prostituate minore.

Procesul în cazul dosarului de trafic de persoane şi prostituţie, în care apare şi numele deputatului PDL Petru Călian, a fost amânat ieri, chiar de la primul termen, de magistraţii Tribunalului Cluj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 20 aprilie.

Definiţia noţiunii de bordel

Prezentă la termenul de ieri, Natalia Strechi, patroana clubului de noapte „Nana Club”, a negat acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj. Strechi a declarat în faţa magistraţilor că localul pe care îl conducea era un simplu bar şi nicidecum un local unde se practica prostituţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă cunoşteaţi noţiunea de bordel, atunci aţi fi ştiut că acolo nu era bordel”, a declarat Natalia Strechi. Pe de altă parte, la termenul de ieri, procurorul DIICOT desemnat să se ocupe de caz le-a solicitat magistraţilor ca procesul să se desfăşoare în secret. Astfel, audierea martorilor şi prezentarea probelor ar urma să aibă loc în spatele uşilor închise.

Cererea a fost motivată prin faptul că o parte dintre tinerele care au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale contra cost erau minore în momentul când au fost obligate de Natalia Strechi să se prostitueze.

Colecţie de politicieni

Pe 11 martie, EVZ publica primul articol despre dosarul instrumentat de DIICOT Cluj, în care apar şi numele unor parlamentari PDL şi ale unor oficiali clujeni.

Potrivit dosarului, deputatul Petru Călian, consilierul judeţean Mihai Szeplekan (PNL), directorul Regionalei de Poştă Cluj, Ovidiu Călin, fostul consilier local Mircea Petric şi adjunctul Poliţiei Cluj, Zaharia Ciorbă, erau unii dintre clienţii localului patronat de Natalia Strechi.

Potrivit unor martori, ei ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele obligate de Natalia Strechi să se prostitueze. În replică, deputatul Călian a declarat că el făcea un studiu de impact în legătură cu o iniţiativă legislativă privind prostituţia.