Evenimentul Zilei > Justitie > Interdicţia de a părăsi ţara, menţinută în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu
Interdicţia de a părăsi ţara, menţinută în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Interdicţia de a părăsi ţara, menţinută în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara după ce Tribunalul Bucureşti a admis, astăzi, de la primul termen al procesului, solicitarea procurorilor Parchetului instanţei supreme de prelungire a acestei măsuri şi pe durata cercetării judecătoreşti.

Procurorul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei prelungirea măsurii interdiţiei de a părăsi ţara pentru Vîntu, Ţurcan şi Stoian, iar instanţa a admis această cerere. Procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa a început cu o amânare, fiind reprogramat pentru 26 noiembrie.
Vîntu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în dosarul în care este cercetată fuga din ţara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi omul de Octavian Turcan, dar  şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.
Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Vîntu a transmis lui Nicolae Popa 50.000 de euro şi respectiv 20.000 de euro, din totalul sumei anuale de 200.000 de euro.
Citiţi AICI mai multe despre cazul Vîntu.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut de poliţie la începutul lunii septembrie, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa. Popa a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul "FNI".

Arestarea lui SOV a avut loc la câteva zile după ce autorităţile din Indonezia au anunţat că îl vor extrăda pe Nicolae Popa. Popa a fost arestat de anul trecut, la Jakarta. Autorităţile române au formulat, încă de anul trecut, o cerere de extrădare pe numele lui Popa. În lipsa unui acord bilaterial privind extrădările, procedurile s-au desfăşurat cu dificultate, şi abia după cea de-a doua cerere înaintată de autorităţile române omologilor din Indonezia, România a primit un răspuns favorabil.

La finele lunii august, preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare. Presa din România a aflat despre această decizie pe 3 septembrie. În acel moment se estima că Popa va fi extrădat în cel mult 3-4 luni.

Până în momentul arestării lui Popa, în Indonezia, procurorii au strâns suficiente dovezi pentru a-l reţine pe Sorin Ovidiu Vîntu. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Octavian Ţurcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.

Procurorii au prezentat un document în care au fost prezentate convorbiri telefonice între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa. Într-una din paginile referatului, Sorin Ovidiu Vîntu recunoaşte că îl întreţine pe Nicolae Popa: "Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una alta eu te întreţin, punct."

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: