PRM nu se lasă dus

PRM nu se lasă dus

După eşecurile de la europarlamentare şi de la alegerile locale, PRM încearcă să îşi asigure continuitatea în Parlamentul României. Şi, deşi au anunţat că vor să încheie alianţe preelectorale cu alte partide "mai mari", fără să ofere informaţii despre negocierile pe care le au, astăzi, secretarul general al PC Codruţ Şereş a declarat că formaţiunea sa a propus PRM-ului să fuzioneze, şi nu oricum prin absorbţie. Lucru care ar duce la dispariţia partidului condus de Vadim de pe scena politică românească.

Peremiştii nu au rămas impasibili la această ofertă. Mai mult, Corneliu Vadim Tudor a avut o reacţie foarte dură la adresa PC, partid pe care l-a trimis să fuzioneze cu DNA. Mai moderat în declaraţii a fost senatorul Gheoghe Funar cel care a discutat în mod direct cu Şereş, precizând că dorinţa conducerii PRM este de a-şi continua activitatea pe scena politică în calitate de partid parlamentar.

"Noi, cei din conducerea PRM care am fost mandataţi de Comitetul Director să negociem posibile alianţe politice sau electorale, ne-am întâlnit şi vom continua să ne întâlnim cu reprezentanţii unor partide parlamentare şi neparlamentare şi în urma acestor demersuri vom informa Consiliul Naţional al PRM", a spus Funar, diluând declaraţiile lui Vadim care a caracterizat PC drept "şoarecele care rage ca leul", fiind un partid care "îşi dă o importanţă mai mare decât are".

Ofertă de absorbţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform lui Şereş, oferta PC a fost "fuziune prin absorbţie", menţionând că PRM urmează să comunice conservatorilor punctul său de vedere în legătură cu această propunere. El nu a ştiut însă că va declanşa furia lui Vadim şi un răspuns negativ care nu va mai aştepta reuniunea conducerii PRM din septembrie.

"Reprezentanţii PRM au iniţiat această discuţie privind posibilităţile de colaborare, iar discuţiile s-au axat pe latura naţional modernă din programul PC şi nu s-au abordat teme privind locurile în Parlament", a adăugat Codruţ Şereş. El nu a mai putu fi contactat pentru a comenta afirmaţiile "tribunului".

Şereş a arătat că aceste discuţii au avut loc în numele conducerii PRM, şi nu cu "un grup de fugă" din acest partid. El a mai sugerat că, în cazul care PRM nu acceptă fuziunea prin absorbţie, PC este deschis oricăror discuţii individuale cu parlamentari din alte partide, inclusiv din PRM, care vor să adere la PC.

Vadim a luat foc

Liderul PRM respinge "cu dispreţ" propunerea Partidului Conservator de fuziune prin absorbţie, pe care o califică drept "neruşinată", potrivit unui comunicat de presă semnat de Corneliu Vadim Tudor.

Deranjat de faptul că secretarul general al PC Codruţ Şereş a ieşit în presă cu informaţii despre negocierea cu PRM, Vadim susţine că acesta ar fi "denaturat în mod grosolan" cele discutate cu secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, care a avut discuţii cu mai multe partide, lucru "normal într-un an electoral".

În comunicat se mai arată că PC este un partid minuscul, care "n-a intrat niciodată prin forţe proprii în Parlament şi, cu siguranţă, nu va intra nici acum".

"Dacă partidul-televizor PC vrea să fuzioneze, prin absorbţie, cu cineva, o poate face cu DNA sau cu CNSAS, fiindcă are multe bube-n cap. Acest foarte ridicol PC îşi dă o importanţă mai mare decât are", mai arată în comunicatul Vadim Tudor, menţionând că "nu a mai râs de mult cu atâta poftă la inepţiile lui debitate de Şereş".

Cu această ocazie, Vadim i-a plătit şi o poliţă preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu: "Şi un sfat, gratis, pentru Felix Motanul, care trage sforile să devină, după alegeri, preşedinte al Senatului şi apoi al României: "Zîttt, jigodie, şi ai grijă să nu te ia hingherii!""".

PSD nu lasă PC să se alieze

Contactat de evz.ro, Gheorghe Funar a explicat că grupul mandatat de Comitetul Director al PRM nu poate negocia decât alianţe cu alte partide, şi nu o eventuală fuziune.

"Am avut discuţii cu membrii PSD pentru a realiza o alianţă, dar ei ne-au spus că nu pot să abordeze astfel problema pentru că nu au un asemenea mandat din partea fratelui lor mai mare, PSD-ul. PSD nu acceptă ca ei să facă alte alianţe, ci doar dacă reuşesc o fuziune prin absorbţie", a explicat Funar. El a mai precizat că se vor lupta în toamnă să asigure reprezentarea parlamentară a partidului în Parlament.

CITIŢI ŞI:

Vadim: "Am nervii de oţel"

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 17:21