Evenimentul Zilei > Actualitate > Prioritatile Sibiului: drumuri si poduri noi

Prioritatile Sibiului: drumuri si poduri noi

Odata cu incheierea anului in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, municipalitatea a decis sa acorde o atentie mai mare proiectelor sociale si economice, asta, bineinteles, in detrimentul culturii.

Astfel, dupa ce se vor finaliza lucrarile de reabilitare a peste 60 la suta din strazile din urbea de pe Cibin – program estimat sa se incheie in iunie anul curent -, primarul Klaus Johannis a anuntat ca vor fi demarate mai multe proiecte importante pentru oras.

Primul dintre acestea ar fi construirea unui nou pod peste raul Cibin, chiar in imediata vecinatate a pietei cu acelasi nume. „Ne-am propus sa inlocuim podul cel vechi cu unul nou. Asta pentru ca acela a inceput sa se subrezeasca. Se lucreaza deja la realizarea acestui proiect”, a explicat ieri primarul sibian. Tot de importanta maxima este si realizarea unei strazii care sa uneasca bulevardul Mihai Viteazu cu European Retail Park, acolo unde se va mai inaugura in acest an un hipermarket Carrefour, un magazin Mobexpert si un complex multiplex de cinematografe.

„Traficul trebuie descongestionat si se va realiza acest lucru prin amenajarea unei cai de acces care sa ajunga in spatele acestui parc. Vom demara discutii si cu primaria Selimbar, pentru ca o mare parte din drum va fi pe teritoriul acestei localitati” a explicat primarul sibian.

In fine, un alt proiect consta in mutarea Pavilionului 2007, cel mai probabil in apropierea aeroportului Sibiu, mutare preconizata pentru finele acestui an. In plan cultural, Sibiul va avea din acest an o trupa de balet a orasului, care va beneficia de sustinerea financiara a primariei. Primarul Klaus Johannis spune ca acesta este doar inceputul unui proiect ce se va finaliza cu infiintarea unui teatru de balet in Sibiu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: