Prinţul Friso, care se afla în vacanţă, la schi, în staţiunea asutriacă Lech, a fost prins de o avalanşă şi a fost scos de sub zăpadă abia după 15 minute. El a fost transportat la spitalul din Innsbruck după accident. Prinţul în vârstă de 43 de ani, este cel de-al doilea fiu la reginei Beatrix a Olandei.
Prinţul schia alături de alte trei persoane, în afara pârtiilor marcate, când avalanşa a pornit, brusc, imediat după ora prânzului, vinerea trecută. A fost îngropat sub o porţiune de zăpadă care măsura, se pare, circa 30 de cm lăţime şi 40 de metri lungime. Un pager pe care-l purta asupra lui a ajutat autorităţile să identifice rapid locul în care se afla.
"Suferinţe cerebrale masive"
Vorbind cu reporterii, în Innsbruck, doctorul Wolfgang Koller a declarat că resuscitarea prinţului a durat 50 de minute. Tomografiile au arătat suferinţe cerebrale masive, în timpul cât a stat sub zăpadă.

"Prinţul va fi transferat, ulterior, la o clinică privată, pentru continuarea tratamentului, dar s-ar putea să dureze ani de zile până se trezeşte sau s-ar putea să nu-şi mai revină niciodată", a spus medicul.
"Nu putem spune azi cu certitudine dacă prinţul Friso îşi va căpăta cunoştiinţa vreodată", a spus dr. Koller, care este şeful unităţii de traumatologie de la Spitalul Universitar din Innsbruck. "În ce mai fericit caz va fi nevoie de o reablitare neurologică care va dura luni, dacă nu ani de zile", a precizat el.