Primul spital cu un specialist în obezitate

Primul spital cu un specialist în obezitate

Un spital pentru copii din Sydney a angajat un medic specializat în tratarea cazurilor de obezitate, în încercarea de a stopa "epidemia" naţională, informează The Sydney Morning Herald.

Cererea pentru servicii medicale în cazuri de obezitate a crescut foarte mult în ultimii trei ani, peste un milion şi jumătate de copii fiind supraponderali sau obezi.

În lipsa unui medic specialist, spitalul a trebui sa refuze tratare a sute de copii. În 2005, 17 tineri obezi, cu afecţiuni grave, au fost trataţi, iar pentru anul acesta se estimează că numărul cazurilor va ajunge la 90.

"Cererea se dublează în fiecare an. Suntem nevoiţi să îi tratăm numai pe cei care sunt foarte grav bolnavi, chiar pe moarte, deoarece nu avem resursele necesare pentru a avea grijă şi de ceilalţi", a explicat noul specialist al spitalului, Shirley Alexander.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rolul său în cadrul instituţiei va fi acela de a-i îngriji pe copiii cu probleme de greutate şi de a vorbi cu ei şi cu părinţii lor despre importanţa unei alimentaţii echilibrate şi a unui program de exerciţii fizice.