Acesta vrea sa cumpere un gigant al aerului – A380 – pe care sa-l foloseasca pe post de avion privat, releva AFP. Anuntul a fost facut de directorul comercial al companiei aeronautice, John Leahy, care nu a dezvaluit insa identitatea clientului. Singurul lucru pe care Leahy l-a spus despre enigmaticul cumparator este ca „nu e originar din Europa si nici din Statele Unite”.

A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, cu o lungime de 73 de metri, poate transporta pana la 840 de persoane si are un pret de pornire de 224 de milioane de euro. La cererea clientului pot fi facute adaptari, toate acestea fiind taxate suplimentar.

Aage Duenhaupt, directorul comercial al companiei germane Lufthansa Technik, specializata in transformarea avioanelor comerciale de mari dimensiuni in avioane private, a explicat ca majoritatea clientilor sai sunt originari din Orientul Mijlociu.

De asemenea, el a precizat ca avionul Boeing 747, cel mai mare pana la fabricarea aparatului de zbor A380, cu o capacitate de 450 de pasageri, a putut fi transformat in avion privat pentru VIP-uri.

Totusi, adaptarea noului gigant pus la punct de Airbus la cerintele unor astfel de clienti ar putea pune cateva probleme. Spre exemplu, din cauza dimensiunilor si a greutatii sale, avionul ar putea ateriza numai pe un numar limitat de aeroporturi.