Primele fotografii cu matusa Tamara Cernasov

Primele fotografii cu matusa Tamara Cernasov

Imaginea rudei care l-a imbogatit pe fostul premier Adrian Nastase, si care indirect a dus la prabusirea carierei politice a acestuia, a fost facuta publica.

Surpriza sfarsitului de an: doua fotografii cu Tamara Cernasov, matusa care i-a lasat mostenire peste un milion de euro lui Adrian Nastase si sotiei acestuia, au fost facute publice intr-o emisiune la B1.

Imaginile cu misterioasa ruda a fostului prim-ministru al Romaniei au fost prezentate de Dana Nastase la aproape doi ani dupa declansarea scandalului public legat de averea sotului sau, fostul prim-ministru al guvernului PSD. Dezvaluirile presei de la inceputul lui 2006 despre afacerile inspirate facute de matusa Tamara la cei peste 90 de ani ai sai au dus la cea mai rapida prabusire a unei cariere politice de dupa ‘90.

Timp de doi ani, de la declansarea scandalului „Matusa Tamara”, familia Nastase nu a facut precizari clare despre legatura de rudenie cu batrana de 95 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Matusa-minune

Matusa Tamara a facut „cariera” in presa exact acum doi ani, cand fostul premier Adrian Nastase si-a prezentat declaratia de avere in care a insirat bunurile primite mostenire dupa moartea rudei sotiei sale.

Dezvaluirile presei de la acea vreme au aratat ca, desi putred de bogata, matusa Tamara traia aproape in saracie, intr-o garsoniera modesta. Cu toate astea, in 1999, la peste 90 de ani, matusa cumpara terenuri in zona rezidentiala Baneasa-Voluntari, aratand o intuitie mai buna ca un expert imobiliar. Lovitura in afaceri a reprezentat-o pretul terenului: 156 de dolari pentru 2.500 de metri patrati, un pret de 240 de ori mai mic decat cel al pietei.

Potrivit declaratiilor din 2006 ale lui Adrian Nastase, consilierul in afaceri al matusii Tamara a fost Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier si prietenul din liceu al surorii acestuia. De altfel, Bittner cumparase in 1999 de la batrana bijuterii si tablouri in valoare de 400.000 de dolari.

Intre cei doi au urmat si alte tranzactii. Bittner i-a vandut matusii Tamara trei apartamente pe care aceasta le-a lasat mostenire Danei Nastase. Aceasta le-a revandut pentru 300.000 de euro.

Tamara Cernasov a mai dat o lovitura imobiliara in 2001, cand a cumparat o vila pe strada Christian Tell, nr. 15. Imobilul a fost vandut un an mai tarziu unui alt apropiat al familiei Nastase, Paul Opris, decedat anul trecut.

Imagini-surpriza

Emisiunea in care romanii au vazut cum arata cea mai cunoscuta matusa a tarii, Tamara Cernasov, a fost difuzata la B1.„Vedetele se intreaba” este un talk-show in cadrul caruia doua persoane publice joaca rolul de „invitat”, respectiv „moderator”. Timp de 30 de minute, Dana Nastase a fost luata la intrebari de Mihaela Nicola, specialist in PR si proprietara a companiei „the group”. Prima parte a dialogului a fost difuzata pe 23 decembrie, iar ieri a urmat finalul.

Prietenie veche

Mihaela Nicola este o apropiata a familiei Nastase. Legatura a aparut public urmare a colaborarii din timpul campaniei electorale din 2004, pe cand Nicola se afla in fruntea companiei de publicitate si PR Ogilvy Romania. Plecarea surprinzatoare a acesteia de la Ogilvy a fost pusa pe seama „unei relatii prea stranse cu PSD-ul”. La acea data, Nicola nu a facut niciun comentariu referitor la acuze.

In ultima sa carte, Mihaela Nicola i-a facut o scurta descriere Danei Nastase: „Este femeia acare m-a impresionat cel mai mult pentru felul in care isi iubeste pasional, devotat, neconditionat sotul. E cu adevarat dedicata familiei. Exclusiv”.

Nicola nu a dorit ieri sa faca niciun comentariu despre cine a avut initiativa publicarea imaginilor. Dana Nastase avea ieri telefonul inchis, iar Anca Alexandrescu, consiliera de imagine a lui Adrian Nastase, ne-a spus ca nu poate face nicio precizare legata de prezentarea fotografiilor.

EMBLEME

De la blocul-tun la matusa Tamara

Tamara Cernasov a devenit „persoana publica” acum doi ani, cand presa a dezvaluit ca venerabila matusa a lasat mostenire peste un milion de euro familiei fostului premier Adrian Nastase.

Acest scandal a afectat grav imaginea liderului social-democrat, celebra matusa si averea ei, stransa din afaceri imobiliare desfasurate la varsta senectutii, fiind unele dintre cauzele care au marcat iremediabil cariera fostului premier. In cateva luni, Adrian Nastase a pierdut sefia Partidului Social-Democrat si procentele din sondajele de opinie, a facut plimbari la DNA, iar in prezent e simplu deputat.  Pe langa „blocul-tun”, „matusa” a devenit un cuvant-eticheta pentru locatarul din Zambaccian. Astfel, sintagma „Nastase-patru-case” a fost inlocuita cu cea de „nepotul matusii Tamara”.

Controversele din jurul „rudei bogate” au dat nastere la polemici chiar in interiorul PSD, Ilie Sarbu - coleg de partid cu Nastase - punand sub semnul intrebarii existenta matusii. Lumea s-a intrebat „a fost sau n-a fost?”.  Pentru ca nu a fost facuta publica nicio poza, romanii au dezvoltat multiple ipoteze despre cum ar putea sa arate Tamara Cernasov, pe internet circuland tot felul de variante „neoficiale” ale imaginii celei care l-a imbogatit pe fostul premier.