Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele cluburi pentru cei singuri, cu sprijinul EVZ
Primele cluburi pentru cei singuri, cu sprijinul EVZ

Primele cluburi pentru cei singuri, cu sprijinul EVZ

Din mai, persoanele fără parteneri de viaţă se vor putea întâlni, pentru socializare, în zece cluburi din ţară. Trei dintre acestea vor fi în Bucureşti.

În urmă cu o săptămână, „Evenimentul zilei” a publicat un articol despre proiectul „Singles camp”: tabere de socializare pentru oamenii singuri. În urma acestui articol, comunitatea oamenilor singuri adunată în jurul proiectului a crescut de peste şapte ori, ceea ce l-a făcut pe iniţiatorul acestuia să demareze organizarea a zece cluburi destinate persoanelor fără un partener de viaţă.

De asemenea, cererea mare a dus la pregătirea a cinci excursii, care se vor desfăşura lunile viitoare în Sibiu, Sighişoara şi Viena.             

Mobilizarea celor frustraţi de lipsa unui partener

„M-au sunat foarte mulţi oameni după ce au citit articolul, iar solicitările numeroase m-au împins să organizez rapid încă patru tabere faţă de ce-mi propusesem şi să încep deschiderea cluburilor în ţară în următoarele două luni, şi nu la sfârşitul anului, cum era planul iniţial”, spune Gheorghe Cândea, iniţiatorul acestui proiect. Cluburile vor fi organizate pe baza unor criterii de compatibilitate între membri: vârstă, afinităţi, pasiuni.

„Un criteriu foarte important în închegarea grupurilor e modul în care se raportează participanţii la ideea de singurătate. Mulţi dintre ei sunt optimişti, îşi acceptă condiţia fără probleme, şi cu ajutorul lor vreau să-i mobilizez şi să-i motivez pe cei care nu îşi pot accepta statutul şi sunt frustraţi de lipsa unui partener de viaţă”, precizează Cândea.           

Întâlniri săptămânale în locuri diferite

Trei dintre cluburile care se vor deschide în curând vor fi în Bucureşti, iar restul în Sibiu, Timişoara, Cluj, Iaşi, Galaţi, Ploieşti şi Constanţa. Membrii lor se vor întâlni săptămânal în locuri diferite, iar activităţile organizate pentru ei sunt menite să-i incite la comunicare şi cooperare. Participarea nu e condiţionată de plata vreunei taxe.

Comunitatea „Singles camp”, alcătuită din persoane de 35-60 de ani, comunică pe forumul site- ului www.singlescamp.ro, unde se discută pe teme diverse, de la subiecte privind singurătatea, la vacanţe, probleme ale societăţii, călătorii. „Singles camp” nu înseamnă turism matrimonial, ci unul de socializare şi incitare la comunicare.

Următoarele excursii organizate pentru cei singuri au loc în aprilie, mai şi iunie, iar pentru detalii şi înscrieri puteţi accesa www. singlescamp.ro, secţiunea „Vacanţele singles camp”. Proiectul a fost gândit, dezvoltat şi ulterior înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de Gheorghe Cândea, om de afaceri în domeniul turistic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: