Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul Constanţei: „Preşedintele Băsescu e un mare mincinos“
Primarul Constanţei: „Preşedintele Băsescu e un mare mincinos“

Primarul Constanţei: „Preşedintele Băsescu e un mare mincinos“

Agitaţie mare pe scena politică din Constanţa, după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge legea prin care Consiliul Local Municipal (CLM) urma să primească 20% din acţiunile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM).

Legea fusese votată în parlament în luna februarie de toate formaţiunile politice, cu excepţia PDL. Şeful statului şi-a motivat retrimiterea legii în parlament, sugerând că Portul Constanţa s-ar afla pe lista facilităţilor puse la dispoziţia SUA, iar „includerea CLM în sfera celor care pot influenţa fie şi indirect exploatarea acestora reprezintă o problemă de securitate naţională a României“.
 
Primarul PSD Radu Mazăre a trecut imediat la atac: „Preşedintele Băsescu este un mare mincinos. De fapt, el nu face altceva decât să îndeplinească dorinţa PDL-ului“. El a precizat că banii urmau să fie folosiţi pentru construirea de locuinţe ieftine pentru cei 11.000 de tineri care au depus deja dosare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră că preşedintele Băsescu tratează autorităţile locale „ca pe organizaţiile teroriste din ţările fundamentaliste“. Preşedintele organizaţiei PNL Constanţa, deputatul George Dragomir, este de părere că gestul lui Traian Băsescu „este de fapt un refuz politic“. Victor Manea, consilierul judeţean PNL, crede că „cele 20 de procente care reveneau municipalităţii ar fi fost în folosul cetăţeanului din Constanţa“.