Primarul Braşovului, George Scripcaru, este cercetat pentru complicitate la luare de mită

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este cercetat pentru complicitate la luare de mită

George Scripcaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi de abuz în serviciu, într-un dosar disjuns din cel al fostului şef al OPC Braşov, Ionel Spătaru, care a fost prins în flagrant când primea 60.000 de euro de la patronul unei firme, pentru a-i elibera o autorizaţie de funcţionare.

UPDATE 1. Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, şi primarul municipiului, George Scripcaru, sunt cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru corupţie, fapte identificate în cadrul anchetei privindu-l pe fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru.

Primarul George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea, Maria Dumitrecu, Bogdan Breja şi Enache Dorin Valter vor fi cercetaţi pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. În rechizitoriul cauzei Spătaru se mai arată că la DNA Braşov mai există un dosar constituit în 30 septembrie 2011 în care sunt cercetate mai multe persoane sub acuzaţia de abuz în serviciu. Cauza a fost constituită în urma unui denunţ făcut de tatăl denunţătorului în cazul Spătaru.

Denunţătoarea, Claudia Laura Kungl arată că Spătaru i-ar fi spus că trebui să dea trei miliarde de lei vechi pentru a se emite cât mai repede de Primăria Braşov o autorizaţie de funcţionare a firmei tatălui ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul Braşovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea şi subprefectul Carol Ambrus au fost chemaţi, în 26 octombrie, la DNA, pentru a face declaraţii în dosarul în care fostul şef al OPC era cercetat pentru luare de mită. Edilul Braşovului, care este şi vicepreşedinte al PDL Braşov, susţine că nu ştie nimic despre acest dosar. "Nu ştiu de unde apar eu în problema asta. Nu cunosc astfel de detalii. Trebuie să clarificăm aceasă problemă", a declarat Scripcaru. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Ionel Spătaru, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov şi pe un apropiat al acestuia, Alexandru Muşat. În perioada iulie - octombrie 2011, în calitate de şef al CJPC Braşov, Spătaru a cerut de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro. Banii au fost ceruţi pentru revocarea unei decizii prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de 5 luni. La data de 12 octombrie 2011, Spătaru a primit de la persoana denunţătoare suma totală de 60.000 de euro, în două tranşe, acesta fin rins în flagrant. Ionel Spătaru a fost reţinut de procurori pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 octombrie 2011, Tribunalul Bucureşti l-a arestat pentru 29 de zile. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. CITIŢI ŞI: Primarii problemă ai marilor oraşe