Primarii din Snagov şi Jilava petrec Crăciunul în arest alături de vicepreşedintele CJ Ilfov

Primarii din Snagov şi Jilava petrec Crăciunul în arest alături de vicepreşedintele CJ Ilfov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât menţinerea în arest preventiv a edililor din localităţile ilfovene Snagov şi Jilava. Magistraţii au luat aceeaşi măsură şi împotriva vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov precum şi a finului primarului din Jilava.

Curtea Supremă a respins, astăzi, recursul formulat de vicele CJ, Gheorghe Roman, a primarului din Jilava, Adrian Mladin şi a finului acestuia, Ovidiu Szasz, precum şi a lui Apostol Muşat, primarul Snagovului. Cei patru au fost arestaţi joi printr-o decizie a magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. Judecătorii au motivat arestarea vicepreşedintelui CJ Ilfov şi a primarilor din Jilava şi Snagov prin faptul că acţiunile acestora au adus atingere prestigiului funcţionarilor publici şi au ecou negativ în societate. Cele două notăriţe implicate în tranzacţiile imobiliare ilegale pentru care au fost arestaţi cei patru au  fost lăsate, însă, în libertate. Eugenia Cuţaru şi Roxana Curpene au fost lăsate în libertate pe motiv că au în îngrijire un copil minor, respectiv o mamă bătrână şi bolnavă. Cuţaru îşi creşte singură copilul, iar Curpene suferă de "obezitate morbidă", cântărind 170 de kilograme, având diabet, dar şi probleme medicale la coloana vertebrală. Cele două au, totuşi, interdicţia de a profesa. Dosarul Snagov DNA îl acuză pe Apostol Muşat că a intermediat, pentru "doar" 2,5 milioane de euro, eliberarea şi avizarea unui plan parcelar şi emiterea documentelor cadastrale, în vederea alipirii şi intabulării mai multor terenuri, în suprafaţă totală de 23,8 hectare. Acestea nu se aflau, însă, pe raza Snagovului, ci pe cea a localităţii Jilava, aşa că Apostol Muşat a apelat la primarul celei din urmă comune, Adrian Mladin. Acesta a primit alţi 500.000 de euro pentru rezolvarea "afacerii".

Pentru ca documentele să fie avizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, s-a apelat la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, zis Gigi. Partea acestuia a fost de 100.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News