Primarii de Snagov şi Jilava, trimişi în judecată în stare de arest

Primarii de Snagov şi Jilava, trimişi în judecată în stare de arest

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în judecată “lotul Snagov". În stare de arest preventiv au fost deferiţi justiţiei primarii Apostol Muşat şi Adrian Mladin de la Snagov, respectiv Jilava, sub acuzaţiile de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă şi fals intelectual.

În stare der libertate, au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar Gheorghe Roman, vicepreşedintele CJ Ilfov, Ovidiu Szasz, finul primarului din Jilava, Ion Scaeţeanu, apropiat al edilului din Snagov, Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru, notari publici, precum şi oamenii de afaceri Octavian Valentin Lungu, Marinică Bozdoro, Florin Văcaru şi Vildan Suliman, acuzaţi de comiterea mai multor fapte de corupţie.

Şpăgi de jumătate de milion de euro Potrivit rechizitoriului, primarul Adrian Mladin i-a pretins unui denunţător 500.000 de euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite. Pe 28 iulie 2011, Mladin l-a convinst pe finul său, Ovidiu Szasz, să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul, prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde luarea de mită şi totodată de a ascunde originea ilegală a celor două terenuri.

Muşat de la Snagov a cerut 1,1 milioane euro În ecuaţie a intervenit şi primarul de Snagov, Apostol Muşat care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului Mladin şi asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale pentru denunţător. În schimb, i-a cerut acestuia atât direct cât şi prin intermediul lui Ion Scaeţeanu, suma de 1.100.000 de euro, fiind ajutat şi de Octavian Valentin Lungu. Mită mascată Pentru a ascunde şi garanta obţinerea mitei, primarul Muşat l-a sfătuit determinat pe Scaeţeanu să întocmească, la notariat, pe 6 iulie 2011, un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul, din care să rezulte că Scaeţeanu l-ar fi împrumutat pe denunţător cu suma cerută drept mită (1.100.000 euro), iar împrumutul să fie garantat cu terenurile denunţătorului. În cele din urmă însă, Scaeţeanu a încheiat un contract din care rezultă că el l-ar fi împrumutat pe denunţător cu suma de 2.500.000 euro. Complicitatea notarilor În perioada iulie-septembrie 2011, notarul public Roxana Curpene, l-a ajutat pe Scaeţeanu în vederea obţinerii sumei de 2.500.000 euro drept mită, inclusiv să încheie un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul. Celălalt notar public, Eugenia Cuţaru l-a ajutat pe denunţător să întocmească acte autentice ştiind că acestea ascund şi garantează darea unor sume mari de bani sub formă de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toată lumea ar vrea câte ceva Prin intermediul primarului din Snagov, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Ilfov, a cerut 100.000 de euro denunţătorului, susţinând că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov, astfel încât să o determine să avizeze planul parcelar întocmit de Comisia Locală de Fond Funciar şi a emite, cât mai urgent, documentele cadastrale pentru aceste terenuri. Pe fondul acţiunilor denunţătorului, au intervenit şi afaceriştii Bozdoro, Văcaru şi Suliman Vildan care i-au pretins acestuia suma de 1.500.000 de euro, lăsându-l să creadă că au influenţă asupra primarului Mladin, astfel încât acesta să acţioneze în conformitate cu pretenţiile denunţătorului.În cursul anului 2011, planul parcelar a fost întocmit, iar Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov a emis documentele cadastrale respective. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.