Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria Capitalei vrea trenuri de mare viteză spre munte şi mare
Primăria Capitalei vrea trenuri de mare viteză spre munte şi mare

Primăria Capitalei vrea trenuri de mare viteză spre munte şi mare

Reţele de trenuri de mare viteză, extinderea aeroportului Henri Coandă şi realizarea unor legături rapide cu Gara de Nord şi centrul Capitalei. Asta vrea să le ofere municipalitatea bucureştenilor, pe viitor.

Concret, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu", împreună cu mai multe firme private, va primi 729.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) de la Primăria Capitalei pentru elaborarea unui studiu privind dezvoltarea urbană a Bucureştiului şi a teritoriului din jur. 
În caietul de sarcini – pe baza căruia s-a atribuit contractul – , sunt menţionate, în linii mari, obiectivele edililor privind dezvoltarea urbană, care trebuie cuprinse în acest studiu. Astfel, conectarea la marile coridoare europene de transport, realizarea unei reţele de trenuri de mare viteză (spre Braşov, Constanţa, Galaţi-Iaşi, Craiova şi Sofia), extinderea aeroportului Henri Coandă şi realizarea legăturii rapide cu Gara de Nord şi centrul Capitalei sunt doar câteva din obiectivele enumerate de specialiştii Primăriei Capitalei.
Autorităţile spun că, pe baza studiului realizat de Universitatea „Ion Mincu” va fi formulată strategia de dezvoltare a Capitalei pe termen scurt, mediu şi lung.