Peste 100 de micuţi vor putea fi examinaţi zilnic la CMU Kids, prima policlinică privată pentru copii, inaugurată, ieri, la Bucureşti, în clădirea Opera Center. O consultaţie va costa între 70 şi 100 de lei, dar cei mai mulţi pacienţi vor avea acces la serviciile medicale pe baza unor abonamente lunare.

Clinica dispune de un ecograf performant pentru copii şi acoperă 12 specialităţi medicale. Printre acestea se numără cele de neurologie pediatrică, ortopedie, cardiologie, boli infecţioase, endocrinologie şi nutriţie.

Trei tipuri de abonamente pentru micuţi

Investiţia s-a ridicat la peste 500.000 de euro şi a fost făcută de Centrul Medical Unirea. „Am deschis această policlinică pentru că dorim să ne dezvoltăm şi pe segmentul de pediatrie. În clinică vor avea acces atât persoane fizice, cât şi persoane juridice“, a declarat medicul Wargha Enayati, manager la Centrul Medical Unirea.

Cele mai multe familii cu copii vor avea însă acces la serviciile din clinică pe baza unor abonamente, care costă între 50 şi 100 de euro pe lună. Este vorba despre pachetul „Bebe“, pentru copiii sub 3 ani, pachetul „Junior“, pentru copiii cu vârsta mai mare de 3 ani şi pachetul „Premium Junior“, pentru toţi copiii. Dacă pachetul de bază conţine mai mult consultaţii, celelalte includ şi consultaţii la domiciliu, servicii medicale de urgenţă, imunizări.

O zi de spitalizare va costa în jur de 100 de euro

În cazul în care cei mici vor avea nevoie de spitalizare de o zi, părinţii ar putea plăti între 100 şi 200 de euro. În alte spitale private în care există secţii de pediatrie, o zi de internare pentru un micuţ costă între 100 şi 130 de euro. În spitalele de stat, spitalizarea este gratuită, însă mamele pot fi internate alături de copii doar dacă plătesc o taxă modică de 7 lei pe zi. „Pentru că este vorba despre o policlinică, noi vom oferi mai mult consultaţ ii şi mai puţin spitalizare pentru cei mici. Totuşi, dacă va fi nevoie, vom rezolva şi aceste probleme“, a mai spus medicul Wargha Enayati.

El a precizat şi faptul că există un parteneriat cu Spitalul de Copii Budimex, clienţii CMU având prioritate de spitalizare.

Cei opt pediatri care lucrează în CMU Kids vor acorda consultaţii în fiecare zi, între orele 8.00 şi 21.00, pe baza programărilor făcute de părinţi. Managerul CMU, Wargha Enayati, spune că urmează să se extindă şi în zona de nord a Bucureştiului, lângă Aeroportul Băneasa, unde va deschide, în câteva luni, o altă policlinică, care va cuprinde şi o secţie de pediatrie.

OFERTĂ

Specialităţi acoperite de CMU Kids

> Pediatrie
> Neurologie pediatrică
> Oftalmologie
> Ecografie
> Dermatologie
> ORL
> Psihologie
> Cardiologie
> Boli infecţioase
> Chirurgie
> Endocrinologie
> Nutriţie

ABONAMENTE

Pachetele de servicii pentru pacienţi

Un pachet simplu

1. „Bebe“ – consultaţii pediatrie; vaccinări pediatrice obligatorii; hotline medical (sfaturi medicale); pentru restul specializărilor (ex. oftalmologie, nutriţie), există 20% reducere

Un pachet premium

2. „Premium Junior“ – consultaţii pediatrie, alergologie, cardiologie, un periaj şi un detartraj gratuit pe an, radiologie, endoscopie, vaccin antigripal, deplasări pediatri la domiciliu