„Prima Casă”, la sfârşitul lunii

„Prima Casă”, la sfârşitul lunii

Programul „Prima Casă” ar putea să înceapă chiar la sfârşitul acestei luni, mai devreme decât estimase iniţial Guvernul, a afirmat azi premierul Emil Boc.

Acesta a mai spus că 16 bănci sunt dispuse să accepte condiţiie impuse de Executiv, respectiv un avans minim de 5% şi o dobândă scăzută.

Boc a precizat că, prin iniţierea acestui program, „nu înseamnă că statul renunţă la restul programelor“ menite să sprijine construcţia de locuinţe.

Premierul a mai spus că, pentru acest an, sunt în curs de finalizare 6.000 de locuinţe în sistem ANL, iar în 2010 vor fi date în folosinţă alte 10.000 de case.

Ne puteți urmări și pe Google News

Program pentru clientela politică

Fostul ministru al finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat astăzi la Craiova că nu crede în utilitatea programului „Prima casă”. Vicepreşedintele PNL a făcut un calcul şi a spus că rata lunară pentru o casă de 60-80.000 de euro va fi una foarte mare.

„La rata actuală a euro înseamnă 6-700 de euro pe lună, adică 30 de milioane de lei. Cine ar putea să dea 30 de milioane de lei, ar trebui să aibă un venit de cel puţin 60 de milioane ca să poată să dea banii ăştia”, a spus Vosganian.

În plus, secretarul-general adjunct al PNL, Teodora Bertzi, a declarat că destinatarii programului „Prima casă” sunt de fapt alţii decât tinerii cu venituri mici.

„De fapt, este un program pentru clientela politică ce lucrează în imobiliare, este un program care se adresează băncilor şi acoliţilor dânşilor, care în felul acesta îşi vor mai creşte veniturile”, a declarat Teodora Bertzi.

ȘTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 15.20