Evenimentul Zilei > Actualitate > PREVIZIUNE SEISMICĂ: Plantele se vor ALINIA și vor DECLANŞA CUTREMURE MAJORE în CÂTEVA ZILE
PREVIZIUNE SEISMICĂ: Plantele se vor ALINIA și vor DECLANŞA CUTREMURE MAJORE în CÂTEVA ZILE

PREVIZIUNE SEISMICĂ: Plantele se vor ALINIA și vor DECLANŞA CUTREMURE MAJORE în CÂTEVA ZILE

Cutremurele vor avea loc săptămâna viitoare, pe măsură ce planetele se vor alinia și vor crea o atracție interplanetară pe Pământ, potrivit teoreticienilor, titrează Express.co.uk.

Uranus, Pământ și Marte s-au aliniat, iar acest lucru ar putea conduce la un cutremur de magnitudine 6 sau 7 până în 17 octombrie.  Asta este ceea ce spune Ditrianum. prognoza globală a cutremurelor.  Site-ul, condus de Frank Hoogerbeets, cercetător în acest domeniu declară că alinierea globală este o preocupare în această săptămână.  Atragerea gravitațională a lui Uranus și a planetei Marte ar putea mişca plăcile tectonice ale Pământului, conform previziunii sale, notează Express.

Pe măsură ce plăcile se mişcă, pot provoca cutremure în întreaga lume. Hoogerbeets spune că folosește o geometrie index al sistemului solar (SIG): „este calcularea unui set de date pentru o anumită perioadă de timp a valorilor datelor în pozițiile geometrice specifice ale planetelor faţă de soare“.  El a adăugat: "După trei ani de observații, a devenit clar că o anumită geometrie planetară în sistemul solar tinde să provoace o creștere seismică, în timp ce alte geometrii nu".

Într-o predicție pe site-ul său, Hoogerbeets a spus: „Mai multe alinieri planetare pentru 10, 12 și 15 octombrie sunt susceptibile de a declanșa o creștere a activității seismice de la 10 octombrie până la 17, dar de la 10-12 octombrie ele par a fi mai critice cu potențialul unui cutremur puternic de magnitudine 6 sau 7".

Hoogerbeets, totuși, nu dă niciun indiciu despre locurile în care s-ar putea produce cutremure

Orice nivel de peste șapte pe scara Richter este considerat un cutremur major, și numai 20 dintre acestea se produc în fiecare an, potrivit Universității Michigan Tech. Experții au respins previziunea lui Hoogerbeets, spunând că nu există nicio modalitate de a anticipa cutremurele. John Bellini, geofizician la USGS, a declarat: "Nu putem anticipa sau prezice cutremurele".  "Uneori, înainte de un cutremur mare, există un șoc sau două, dar nu știm dacă este vorba de pre-șoc înainte ca lucrurile mari să se întâmple".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: