Minivacanța de 1 Mai și Paște. Cât costă o noapte de cazare în stațiunile românești

Minivacanța de 1 Mai și Paște. Cât costă o noapte de cazare în stațiunile românești Sursa: arhiva EVZ

Românii care vor să petreacă minivacanța de 1 Mai-Paște(1-7 mai) la mare sau la munte trebuie să scoată din buzunar minimum 250 de lei/noapte de cazare. Prețurile afișate de operatorii de turism pe platforma Booking, variază în funcție de loc și de condițiile oferite.

Minivacanța de 1 Mai și Paște. Cât costă o noapte de cazare în stațiunile românești

Pentru iubitorii de munte, o noapte de cazare la Poiana Brașov pornește de la 250 de lei, însă, poate ajunge și la 1400 de lei, dacă optați pentru condiții de lux(spa, teren de tenis, teren de golf, loc de joacă pentru copii, mic dejun inclus, ciubăr, hidromasaj)

Stațiune Sovata, munte, turiști, piscina

Stațiune Sovata/ Sursă foto: Dreasmtime.com

În medie,  sejurul din minivancața de 1 Mai și Paște costă în jur de 1.400 de lei. Litoralul românesc rămâne, în topul destinațiilor preferate ale românilor, chiar dacă este cunoscut pentru prețurile piperate.

Astfel,tarifele pentru o noapte în Vama Veche pornesc de la 170 de lei pentru o cameră la o locație de 3 stele. De asemenea, pe platformele de cazări nu mai sunt disponibile decât câteva unități de cazare, cu prețuri între 1.400 de și 1.665 pentru o cameră. Locurile pentru cort într-un camping ajung și ele la 250 de lei pe noapte, conform ofertelor postate pe sursa amintită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Variantă pentru familii și grupuri de turiști pentru minivacanța de 1 Mai și Paște 2024

Litoral

Sursa foto: arhivă EVZ

Și anul acesta, stațiunea vedetă a litoralului românesc rămâne Mamaia. Conform primelor oferte postate, o noapte de cazare în această stațiune între 370 de lei(hotel de două stele)și poate ajunge la 700 de lei/noapte. Pentru ca prețurile să devină mai echilibrate și românii săse bucure de zilele libere, există opțiunea unor pachete, care sunt mai avantajoase , avândîn vedere raportul condiți oferite-tarif. Acestea pornesc de la 750 de lei și pot ajunge până la 1500 de lei.

„ Turiștii pot alege din timp pachete de cazare. În medie, sejurul din minivancața de 1 Mai și Paște costă în jur de 1.400 de lPentru cei care doresc doar două nopți, pentru cei care doresc  trei sau patru nopți, pachete mai lungi de vacanță, pentru că vremea va fi foarte frumoasă și, întotdeauna, dacă avem vremea frumoasă și noi avem evenimente, oamenii se bucură să stea mai mult pe litoral”, a declarat Corina Martin secretarul  Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), conform dcnews.ro.