Preţul gazelor naturale, discutat mâine cu reprezentanții FMI

Preţul gazelor naturale, discutat mâine cu reprezentanții FMI

Reprezentanţii delegaţiei în România a Fondului Monetar Internaţional se vor întâlni mâine cu cei ai Asociaţiei Companiilor de Utilităţi în Energie, pe agenda discuţiilor figurând preţul gazelor naturale şi liberalizarea pieţei.

"Principalele teme ale discuţiilor de pe agenda de lucru vizează subiecte referitoare la starea şi evoluţia pieţei de energie din România, axându-se în special pe dereglementarea preţurilor finale ale gazelor naturale, liberalizarea pieţei şi datoriile companiilor de stat către furnizori, precum cele ale companiei CFR", se arată într-un comunicat al ACUE.

Potrivit sursei citate, un alt subiect al discuţiilor va fi cel legat de cadrul legislativ şi situaţia proiectelor off-shore, care pot reprezenta un pas important către independenţa energetică a României faţă de diversificarea surselor de furnizare a energiei în general, şi a gazelor naturale în special.

Discuţiile fac parte dintr-o serie de întâlniri pe care membrii delegaţiei FMI le au în mod regulat cu reprezentanţii asociaţiilor patronale, profesionale şi sindicale din România. Premierul Emil Boc a declarat, în luna februarie, după discuțiile avute atunci cu reprezentanții FMI, că, până în luna septembrie, guvernul va stabili un calendar de eliminare a preţurilor reglementate la energia electrică şi gazele naturale, calendar care se va implementa în perioada 2013-2015.

Ne puteți urmări și pe Google News