"Principalele teme ale discuţiilor de pe agenda de lucru vizează subiecte referitoare la starea şi evoluţia pieţei de energie din România, axându-se în special pe dereglementarea preţurilor finale ale gazelor naturale, liberalizarea pieţei şi datoriile companiilor de stat către furnizori, precum cele ale companiei CFR", se arată într-un comunicat al ACUE.

Potrivit sursei citate, un alt subiect al discuţiilor va fi cel legat de cadrul legislativ şi situaţia proiectelor off-shore, care pot reprezenta un pas important către independenţa energetică a României faţă de diversificarea surselor de furnizare a energiei în general, şi a gazelor naturale în special.

Discuţiile fac parte dintr-o serie de întâlniri pe care membrii delegaţiei FMI le au în mod regulat cu reprezentanţii asociaţiilor patronale, profesionale şi sindicale din România.
Premierul Emil Boc a declarat, în luna februarie, după discuțiile avute atunci cu reprezentanții FMI, că, până în luna septembrie, guvernul va stabili un calendar de eliminare a preţurilor reglementate la energia electrică şi gazele naturale, calendar care se va implementa în perioada 2013-2015.