Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele prezice „eşecul“ PSD şi al lui Ludovic Orban
Preşedintele prezice „eşecul“ PSD şi al lui Ludovic Orban

Preşedintele prezice „eşecul“ PSD şi al lui Ludovic Orban

Traian Băsescu şi Ludovic Orban au dat luni seara prima repetiţie cu public înainte de campania electorală, pe scena Teatrului de Operetă din Bucureşti.

Sub pretextul încălzirii atmosferei la gala Premiilor VIP Politic, Băsescu i-a dat şanse nule lui Orban în cursa pentru Primăria Bucureşti şi a „garantat“ PSD-ului locul în opoziţie şi după alegeri. Ales de cititorii revistei „VIP“ câştigă tor al secţiunii „Miniştri“, Orban a făcut spectacol, interpretând o arie din opereta „Vânzătorul de păsări“, a lui Karl Zeller.

„Nu sunt misogin, nu urăsc pe nimeni, nici măcar pe cel al cărui nume l-am pronunţat cel mai des şi care în seara asta este în sală“, s-a descris el, în final, în aplauzele audienţei, inclusiv ale lui Băsescu. Aluzia nu i-a fost însă trecută cu vederea de şeful statului. „Se apropie o campanie pentru locale. Am văzut politicieni care aveau semne de întrebare sau care cântau. Nu-i bine să cânţi înaintea competiţiilor pentru că asta prefigurează eşecul. (…) Mai aveţi de aşteptat până când veţi câştiga Primăria Generală“, a spus el odată anunţat „Omul politic al lui 2007“.

Băsescu a avut o replică şi pentru Ion Iliescu, aflat în rândul întâi şi premiat „Parlamentarul anului“ . „Am văzut politicieni care doreau să ajungă partidul lor unde a fost. Le garantez că vor ajunge unde a fost după alegerile din 2004, adică în opoziţie“, a adăugat el, ironic.