Chiru nu va candida din partea PDL, ci a Alianţei pentru Constanţa, care este formată în urma unui protocol încheiat în urmă cu câteva săptămâni între democrat-liberali şi PNŢCD, fiind valabilă doar în municipiul Constanţa.

La ieşirea din sediul BEM, Chiru a spus că este nevoie de un primar care să fie interesat de constănţeni şi de soarta acestora şi care să fie cinstit, corect şi incoruptibil.

"Constanţa merită un primar care să se se preocupe de oraş, de sărăcia de aici, de oamenii fără locuri de muncă, de tinerii fără perspective şi viitor. La Constanţa de 12 ani nu s-a schimbat nimic, nimic în bine. Alegerile locale se referă la administraţia locală şi în mod direct la viaţa noastră în Constanţa. Într-un oraş în care toţi politicienii par să se fi predat şi să fi făcut blat cu Mazare, eu vă spun că există viaţă şi după Mazăre şi chiar o viaţă mai bună. Constănţenii îşi mai doresc un primar cinstit, corect, incoruptibil. Cineva cu moşii prin Madagascar şi Brazilia care a muncit în ultimii 12 ani doar la stat nu poate fi nici cinstit, nici corect, nici incoruptibil", a afirmat Gigi Chiru.

Gigi Chiru are 46 de ani, este de profesie jurist şi a devenit preşedintele PDL Constanţa în martie 2011, iar până în iunie 2011 a ocupat funcţia de director al Inspectoratului în Construcţii Constanţa. În 2008 a candidat la Primăria Eforie, dar a pierdut în faţa actualului primar, Ovidiu Brăiloiu (PSD).