Oficialul a anunţat că Zardari este supus unor teste şi analize medicale, conform unei planificări anterioare. Dar plecarea sa a alimentat zvonurile potrivit cărora preşedintele este pe punctul de a-şi anunţa demisia, după un minor atac de cord.
Politician controversat, Zardari a venit la putere după ce Partidul Poporului din Pakistan a câştigat alegerile, în 2008. Formaţiunea politică fusese condusă de soţia acestuia, fostul preşedinte pakistanez Benazir Bhutto, asasinată în 2007.  
Informaţii speculative

"Preşedintele Asif Ali Zardari se află la un spital din Dubai pentru teste medicale, aşa cum a fost planificat", a delcarat consilierul prezidenţial Farhatullah Babar, citat de Reuters. "Informaţiile din presa pakistaneză privind anumite activităţi sau angajamente ale preşedintelui sunt pur speculative, imaginare şi neadevărate", precizează susa citată.

Guvernul civil pakistanez s-a aflat sub presiune, în ultimele săptămâni, după un scandal care a dus la demisia ambasadorului pakistanez în SUA, din cauza unui memo secret în care oficialii pakistanezi cereau ajutorul SUA împotriva unei posibile lovituri de stat militare.
Potrivit unor surse citate de Reuters, liderul pakistanez a avut dureri în piept, în urmă cu două zile, şi a decis să meargă în Dubai pentru investigaţii. În urmă cu şase ani, Zardari a suferit un alt atac de inimă minor, iar de atunci lua medicamente, a explicat o sursă apropiată preşedintelui.