Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Petro Poroşenko
Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Petro Poroşenko

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Petro Poroşenko

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, azi, la Palatul Cotroceni pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, aflat în vizită oficială în România.

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, preşedintele Ucrainei a dat onorul Regimentului de Gardă şi Protocol.

Cei doi şefi de stat vor susţine o declaraţie de presă comună. Programul lui Petro Poroşenko include şi un prânz cu premierul Dacian Cioloş.

Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Kiev unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Iohannis a anunţat atunci că a convenit cu Poroşenko ca cele două state să acorde o mai bună vizibilitate comunităţilor de români din Ucraina şi celor de ucraineni din România.

Ultima întrevedere dintre cei doi preşedinţi a avut loc în februarie, în marja Conferinţei Internaţionale de Securitate de la Munchen. Cu acel prilej, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a subliniat importanţa implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluţionarea crizei.