"În cadrul discuţiilor vor fi identificate modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare şi intensificare a relaţiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar şi de rolul important al minorităţii germane din România, alături de comunitatea de români din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piaţa muncii germane", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

După întâlnirea de la Palatul Cotroceni, care va fi urmată de o declaraţie de presă comună, Joachim Gauck se va întâlni la Palatul Victoria cu premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

De asemenea, preşedintele german va participa marţi la o manifestare organizată de New Europe Foundation şi de Ambasada Germaniei la Bucureşti, discuţia fiind moderată de scriitorul Andrei Pleşu.

Tot marţi, preşedinţii Germaniei şi României merg la biserica fortificată din Cisnădie. "Această vizită se află sub semnul patronajului pe care cei doi şefi de stat ai României şi Republicii Federale Germania îl exercită împreună, din luna aprilie 2014, asupra Fundaţiei Bisericile fortificate, contribuind astfel la prezervarea moştenirii culturale a minorităţii germane în România", potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Germaniei.