Sute de persoane din judeţul Iaşi au solicitat urna mobilă la domiciliu sau în spitale. Conducerile spitalelor au cerut urna mobila şi sute de buletine de vot pentru că bolnavii nu se pot deplasa pentru a vota la referendum.  
 
Urna mobilă a fost solicitată şi pentru o persoană despre care s-a aflat ulterior că e decedată de 2 ani. La secţia de votare 114 din Tătăraşi a fost solicitată chiar de aseară urna pentru Anica Dănila, cererea fiind însă respinsă pentru că persoana nu a fost găsită pe listele electorale.  
  
Mesaj pentru cei cu rate în euro şi care au muncit pe brânci pentru diplomele lor

Biroul Electoral Judetean a decis ieri înlocuirea preşedintei unei secţii de votare din cauza unui mesaj postat de aceasta pe Facebook. În mesaj, Cristina Elena Irimia cerea perietenilor să nu se prezinte la vot.   

“Dragi prieteni de pe Facebook am o singură rugăminte pt voi… duminică mergeţi în parc, ieşiţi cu amicii la o bere, mergeţi la un grătar, faceţi dragoste, numai NU MERGEŢI LA REFERENDUM….ţin să fac o precizare: mă adresez acelora care au rate în euro, acelora care au muncit pe brânci pentru diplomele lor de masterat şi doctorat, acelora care se simt jigniţi de modul în care ne tratează, din nou, U.E. dar şi acelora care muncesc cinstit, plătesc taxe peste taxe la stat pt. ca unii să stea cu mână întinsă pt ajutorul social (această minunată găselniţă de încurajare a lenei e opera PSD-ului, din perioada tovarăşului Iliescu)", a postat aceasta pe pagină de Facebook. 
 
Filiala ieşeană a PSD a depus o contestaţie iar BEJ a decis înlocuirea acesteia.  
 
“Mesajul denotă o anumită implicare politică a persoanei în cauză care ridica suspiciuni asupra îndeplinirii cu imparţialitate şi corectitudine a atribuţiilor acesteia în calitate de preşedinte al secţiei de votare", se arată într-un comunicat al BEJ Iaşi.