Germania a spulberat Argentina în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud. "Panzerele" au câştigat cu 4-0 partida disputată sâmbătă, la Cape Town, şi vor întâlni, în penultimul act al competiţiei, Spania, partida fiind programată miercuri (ora 21.30, TVR 1), la Durban.

Întâlnirea este, practic, o reeditare a finalei Campionatului European din 2008. Atunci, spaniolii s-au impus cu scorul de 1-0 (gol Torres). Prin cele două goluri marcate în poarta sudamericanilor, Miroslav Klose a ajuns la un total de 14 reuşite la Cupa Mondială, egalându-l pe Gerd Muller şi apropiindu-se la doar un gol de brazilianul Ronaldo (deţinătorul recordului).

Lacrimile lui Diego

Extrem de încrezător înaintea jocului cu nemţii, când susţinea că "Dumnezeu ne vrea în finală", Diego Armando Maradona, selecţionerul Argentinei, a plâns ca un copil după umilinţa îndurată în partida cu Germania.

"Este cea mai neagră zi din viaţa mea. Nu mai am putere pentru nimic. Mă simt de parcă aş fi primit un pumn de la Muhamad Ali. Nu ne-a ieşit nimic din ceea ce ne-am dorit. Nu ştiu dacă voi continua, trebuie să vorbesc cu jucătorii, cu familia mea şi cu oficialii federaţiei", a spus "Butoiaşul Atomic" după meci.

Lacrimile lui Maradona nu i-au impresionat însă pe jurnaliştii de la cotidianul argentinian "Ole", care l-au pus la zid: "Un pumn de la Ali, Diego? Selecţia necorespunzătoare şi lipsa de idei au dus la acest KO".

"Nu se pot obţine performanţe doar prin talentul individual al fotbaliştilor. Deşi jocul nu mergea deloc, Diego n-a avut nicio reacţie. Tactica şi strategia lui Maradona au fost complet greşite, el a subestimat puterea adver sarilor", au concluzionat cei de la "Ole", care l-au luat apoi în primire şi pe Lionel Messi: "Nu a fost deloc cel de la Barcelona. S-a încăpăţânat să dribleze şi a intrat mereu în unghiuri moarte".

"Este cea mai neagră zi din viaţa mea. Mă simt de parcă aş fi primit un pumn de la Muhamad Ali. Nu ştiu dacă voi continua.",
DIEGO ARMANDO MARADONA, selecţionerul Argentinei

Sferturi de finala

Argentina – Germania 0-4
T. Müller (3), Klose (68 şi 89), Friedrich (74)

Argentina: Romero 4 – Otamendi 4 70, Pastore 5), Demichelis 4, Burdisso 4, Heinze 5, Maxi Rodriguez 5, Mascherano 5, Di Maria 5 (74, S. Aguero 5), Messi 5, Higuain 5, Tevez 5. Antrenor: Diego Maradona.

Germania: Neuer 7 – Lahm 7, Mertesacker 6, Friedrich 7, J. Boateng 6 (72, Jansen 6), Khedira 6 (78, Kroos), Schweinsteiger 8, T. Müller 7 (84, Trochowski), Ozil 6, Podolski 7, Klose 8. Antrenor: Joachim Löw.

Arbitri: R. Irmatov 7 – R. Ilyasov 7 (ambii din Uzbekistan), B. Kochkarov 7 (Kîrghistan).
Stadion: "Green Point" – Cape Town; Spectatori: 64.100.