Evenimentul Zilei > Sport > PREMIILE ASOCIAȚIEI PRESEI SPORTIVE. Lucian Oprea le-a luat fața tinerilor ziariști
PREMIILE ASOCIAȚIEI PRESEI SPORTIVE. Lucian Oprea le-a luat fața tinerilor ziariști

PREMIILE ASOCIAȚIEI PRESEI SPORTIVE. Lucian Oprea le-a luat fața tinerilor ziariști

Cea mai veche organizație a ziariștilor profesioniști din România, cea a gazetarilor sportivi, APSR, înființată pe 2 decembrie 1927, anul acesta se împlinesc 90 de ani, a premiat, astăzi, în Sala Amfiteatru a COSR, pe laureații anului 2016.

Am asistat, la acestă Gală APSR, la o premieră, pentru că. adaptându-se rapid vremurilor noi, s-a acordat un Premiu pentru blog sportiv, care i-a revenit celebrului ziarist de presă scrisă, în format clasic, Lucian Oprea. „Nu numai că mă onorează, dar mă și bucură din plin, pentru că, după cum se vede, am crezut si, evident, cred în modificările esențiale pe care profesia noastră trebuie să le urmeze”, nota Lucian Oprea pe blog-ul său. Oprea a continuat: „am încercat sa fiu cât se poate de obiectiv în subiectivitatea obligatorie a unui om care a trăit cele mai frumoase momente ale sportului românesc, probabil irepetabile (la ‘sporturi’, începând cu JO din 1976, de la Nadia, la fotbal am prins din plin 1983, 1986 și ce a urmat după 1990), facând, totodată, o expunere de motive. Adică, vorba aia, ce mi-a venit cu blogul ăsta. La exact o lună de la ieșirea la pensie, în septembrie 2015, dupa 45 de ani și 11 zile de muncă, în vreo 15 mass-media, plus vreo 40-50 în colaborare, inclusiv în Japonia, Elveția, Franța, Bulgaria, Italia, SUA, am creat acest blog”.

Dar iată lista completă a Premiilor APSR 2016:

Radio – Premiul “Ion Ghițulescu”: Secția Sport Radio România Actualități pentru transmisiile de la Euro-2016 și JO-2016
Emisiune TV – Premiul “Emanuel Valeriu”: DolceSport, pentru pachetul de programe realizat la transmisiile de la Euro-2016 la fotbal
Comentariu TV – Premiul “Cristian Țopescu”: George Dobre, DigiSport
Presa scrisă – “Premiul Ion Cupen”: Andu Nenciu, Prosport
Fotografie – Premiul “Petru Fuchs”: Cristian Preda, Gazeta Sporturilor
Blog sportiv – Premiul “Teodora Maftei”: Lucian Oprea, freelancer, pentru blogul oprealuciansport.wordpress.com
Tânăr jurnalist – Premiul “Radu Cosașu”: Cristian Aszalos, Look TV Cluj-Napoca
Intreaga activitate – Premiul “Aurel Neagu”: Dan Teodorescu (Iași)