Este scandal cât casa la ITM, iar evenimentele de acolo au ajuns și la urechile premierului. Ludovic Orban a luat foc când a aflat ce a putut face șeful ITM cu banii de salarii ai angajaților instituției!

Conform B1 Tv, liderul PNL ia în calcul să-l demită pe șeful ITM, dar, până atunci, Orban anunță că în şedinţa de guvern din această săptămână se vor aloca bani din Fondul de rezervă al Executivului pentru a suplimenta bugetul Ministerului Muncii, în vederea plăţii integrale a salariilor angajaţilor de la Inspecţia Muncii.

„Acolo erau prevăzuți bani pentru plata integrală a salariilor. Șeful ITM, pe care nu l-am numit noi, ci pe care l-am găsit, pentru că șeful ITM fusese demis mai demult și a câștigat procesul și a fost repus în funcție, a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătorești și a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziție. Când a venit momentul să plătească salariile, a constatat că nu are suficienți bani ca să le plătească”, a povestit Orban.

Premierul nu exclude posibilitatea să-l demită pe șeful ITM: „Cu siguranță că o astfel de decizie… La ora actuală vrem să vedem foarte clar care au fost condițiile în care a fost luată această decizie. În funcție de aceste condiții, eu voi lua decizia, împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut șeful de la Inspecția Muncii”.

Te-ar putea interesa și: