Boris Johnson ar putea fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese, deoarece în perioada în care era primar al Londrei ar fi alocat sume mari de bană către firmele conduse de Jennifer Arcusi, un fost manechin din SUA, care a devenit om de afaceri. Este vorba despre 126.000 de lire sterline, precum și accesul la diverse reuniuni oficiale la care participa și premierul britanic.

Suspiciunile privind implicarea lui Boris Johnson într-o poveste cu iz penal vor fi verificate de Agenția Greater London, care va stabili dacă este necesară cercetarea premierului în acest scandal, cu iz amoros. Greater London este un serviciu independent al Poliției Metropolitane din Londra, și este competent deoarece în perioada în care a fost primar al Londrei, Boris Johnson a fost și comisarul, adică șeful acestei instituții.

Într-o scrisoare adresată lui Johnson de către ofițerul de monitorizare se arată că: ”Mi-a fost atrasă atenția că ați menținut o prietenie cu doamna Jennifer Arcusi și ca urmare a acestei prietenii, ați permis doamnei Arcusi să participe la misiuni comerciale și să primească diferite sume, sub formă de sponsorizare, în condițiile în care ea și companiile sale nu s-ar fi putut aștepta să primească aceste beneficii”.  În speță, ar fi vorba de diferite sume de bani, alocate cu diferite ocazii. De exemplu, firma lui Arcusi a primit în 2013 și 2014, apricimativ 12.500 de lire sterline pentru organizarea de simpozioane legate de investițiile străine în UK.

Potrivit Sunday Times, Jennifer Arcuri ar fi primit, de asemenea, 15.000 de lire sterline (circa 17.000 de euro) din fonduri guvernamentale, în 2014, în cadrul programului destinat încurajării antreprenorilor străini să înfiinţeze societăţi în Regatul Unit şi a reuşit să obţină anul acesta 100.000 de lire sterline (112.000 de euro) din fonduri destinate companiilor britanice în timp ce se mutase în SUA.Această sumă din urmă a fost îngheţată de guvern.

Atât Boris Johnson, cât şi Jennifer Arcuri au contestat orice fel de nereguli, notează AFP.