Premierul maghiar va demisiona

Premierul maghiar va demisiona

Premierul maghiar Ferenc Gyurcsany a anunţat, astăzi, că se va retrage, după ce popularitatea guvernului său s-a prăbuşit în ultima perioadă pe fondul crizei economice globale, scrie BBC.

Liderul socialist, care ocupă funcţia de prim ministru din 2004, a spus, în cadrul congresului partidului  MSZP, că se consideră un obstacol în faţa reformelor economice şi sociale viitoare. Gyurcsany îşi va prezenta oficial demisia mâine, în plenul parlamentului de la Budapesta.

"Am auzit că eu sunt obstacolul pentru cooperarea necesară schimbării, pentru o majoritate stabilă de guvernare şi pentru un comportament responsabil din partea opoziţiei", a spus Gyurcsany pentru Reuters.

"Sper că doar eu sunt obstacolul, pentru că dacă aşa este, elimin chiar acum acest obstacol", a continuat premierul maghiar, adăugând că va înainta propunerea formării unui nou guvern, condus de un nou premier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grav afectată de criza financiară globală, Ungaria a primit un împrumut în valoare de 25,1 de miliarde de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional şi a altor instituţii de credit.