Băncile greceşti prezente în România sunt National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank.

"O restructurare va duce probabil la colapsul băncilor din Grecia", a declarat oficialul elen.

De asemenea, Georgius Papandreou a apărat pachetul de asistenţă financiară acordat Greciei. Potrivit oficialului, plătitorii de taxe din Germania vor profita de pe urma acestui împrumut.

Ultimele date de la Banca Centrală a Greciei arată că anul trecut finanţarea oferită de BCE instituţiilor de creditare elene aproape s-a dublat, ajungând la 97,6 miliarde de euro în decembrie, aproximativ 19,5% din activele sistemului bancar din Grecia.

Grecia se confruntă cu o criză fără precedent a datoriei publice şi a încurajat băncile locale să-şi combine resursele pentru a ajuta la scoaterea din recesiune a economiei.

"Guvernul grec încurajează astfel de iniţiative, care vizează consolidarea sectorului bancar şi găsirea unei ieşiri mai rapide din criză", a declarat ministrul elen de Finanţe, George Papaconstantinou.