Premieră pe litoralul egiptean

Premieră pe litoralul egiptean

Egiptenii au ridicat trei staţiuni la Marea Roşie prin carea încearcă să concureze Antalia. Principiul e acelaşi: sejur all-inclusive.

La graniţa dintre dunele de nisip şi litoralul Mării Roşii, şeicii petrolieri investesc în ridicarea unor noi staţiuni, cu regim all inclusive, pentru turiştii care aleg ca destinaţie de vacanţă Egiptul.

Acestea funcţionează ca staţiuni-satelit pe lângă oraşele din vecinătate, cum ar fi Hurghada, Safaga şi Marsa Alam. Preţul sejururilor de şapte zile, la un hotel de patru sau cinci stele, pleacă de la 630 de euro/persoană.

Sahl Hasheesh

Ne puteți urmări și pe Google News

Este un nume cât se poate de nou pe harta Egiptului şi promite să devină o adevărată atracţie pe Riviera Egipteană. Proiectul staţiunii a fost realizat de renumitul arhitect lord Norman Foster care a mizat, în primul rând, pe păstrarea peisajului şi a mediului natural al zonei. Din acest motiv, doar 15% din suprafaţa acesteia va fi alocat pentru construcţii. Vor fi ridicate 14 hoteluri, oferind peste 8.600 de camere, un sat de vacanţă şi 500 de vile.

Hotelul Citadel Azur, cotat la cinci stele, a fost construit în 2008, iar în perioada 15-22 mai, agenţia CMB Travel oferă un sejur de 1.328 euro pentru cameră dublă, cu regim ultra all inclusive.

În pachet sunt incluse transportul cu avionul, masa, transfer aeroport - hotel - aeroport, taxe de aeroport (60 euro/pers.; 35 euro/ copii sub 2 ani), însă nu şi taxa pentru viză (15 dolari/pers.) care se achită pe aeroport, în Egipt, şi asigurarea medicală obligatorie/ persoană/sejur (23 de lei), care se achită la agenţia de turism.

Ofertă de ultim moment

Golfurile Makadi Bay şi Soma Bay au devenit cunoscute de curând ca zonă turistică. Primul se află la 37 de kilometri de centrul oraşului Hurghada, iar al doilea - la 47 de kilometri.

Sunt construite hoteluri de patru-cinci stele, cu arhitectura în stil oriental. Dacă vă hotărâţi să plecaţi săptămâna viitoare, agenţia Captain Travel oferă şapte nopţi de cinci stele la Intercontinental Abu Soma Resort din Soma Bay, la 835 euro/persoană în cameră dublă, în regim all inclusive.

Taxa de aeroport este gratuită, iar tariful include bilet avion Bucureşti (Otopeni)- Hurghada - Bucureşti (Otopeni), transfer aeroport - hotel - aeroport, totul în sistem all inclusive, plus asistenţă turistică.

Marsa Alam, de la 630 euro/persoană

Deocamdată nu sunt construite prea multe hoteluri în zonă, dar se preconizează construirea a 150 de noi hoteluri, dar şi cel mai mare port maritim din Orientul Apropiat, proiectat pentru 2.000 de iahturi şi bărci. Până atunci, se oferă cazare la un preţ de avion.

Oferta celor de la Captain Travel este recomandată pentru un sejur romantic, ce include cazare de cinci stele la Hotel Intercontinental Porto Ghalib, 630 euro/pers. în cameră dublă, cu mic dejun inclus. Taxa de aeroport este gratuită, bilet avion Bucureşti (Otopeni) - Hurghada - Bucureşti (Otopeni), transfer aeroport - hotel - aeroport, cazare şapte nopţi cu mic dejun şi asistenţă turistică.

„Din Egipt nu ai voie să iei lucruri vechi de valoare, pentru că rişti o amendă de 1.000 de dolari.”, IULIA BĂLAN, consultant CMB Travel