Evenimentul ZileiActualitatePrefectul a dat răspunsul la întrebarea momentului: Se închid mall-urile în Capitală?

Prefectul a dat răspunsul la întrebarea momentului: Se închid mall-urile în Capitală?

Prefectul a dat răspunsul la întrebarea momentului: Se închid mall-urile în Capitală?
Miercuri, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, în contextul în care rata de infectare a crescu alarmant în București, că ar fi nevoie de măsuri mai dure.

După de rata de infectare în București a crescu alarmant, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că ar trebui luate măsuri mai dure. Totodată acesta a declarat că  se caută o bază legală pentru a îi sancționa pe cei care nu respectă aceste măsuri.

„E clar că incidența creste și crește abrupt. Trebuie să ne gândim la măsuri mai dure. Căutăm cu Ministerul Sănătății și inspecția Sanitară baza legală pentru a îi sancționa pe cei care nu respectă măsuri. Bucureștiul, dacă e sa judecăm, are 25% din economia națională, are o populație mare, trebuie să ținem cont de toate aceste aspecte când luăm măsuri. Indicele se calculează la aproape 3 milioane de locuitori. Școlile ar trebui să intre online.”

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește o eventuală închidere a Mall-urilor, prefectul Capitalei a evitat să ofere un răspuns concret în acest sens.

Carantină în București. Rata de infectare a explodat în București

Marți dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, aşa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.

Carantină în București. Ce spune Florin Cîțu

„Le spun bucureștenilor să ignore scenariile. Să aștepte decizia. Această cifra reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul când vorbim de carantinarea unei zone. La 6 la mie ne uitam la toate informațiile pe care le avem. Școlile rămân în continuare deschise”, a spus premierul Florin Cîțu.


Accesează: