Preda pune la punct PDL: "Dacă ne ţinem cu nasul pe sus, nu vom deveni credibili"

Preda pune la punct PDL: "Dacă ne ţinem cu nasul pe sus, nu vom deveni credibili"

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că PDL ar fi trebuit să-şi ceară scuze pentru modul cum s-au "numărat" voturile deputaţilor la legea pensiilor şi, dacă doreşte un "minim consens" cu opoziţia, "trebuie să cedeze ceva".

"Soluţia cea bună este compromisul şi căutarea unui minim consens. Or, pentru a face posibil acest lucru, e clar că trebuie să cedăm ceva", a comentat Preda astăzi, într-o intervenţie la RFI, reproşând propriului partid că "nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru incidentul absolut penibil de la numărarea voturilor".

În opinia sa, demisia Robertei Anastase, cerută insistent de PSD şi PNL, nu ar fi o condiţie obligatorie, însă explicaţiile din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, a lui Sever Voinescu, aflat la prezidiu în ziua votului şi a liderilor PDL sunt necesare.

"Poate că nu e nevoie de o retragere a Robertei Anastase, poate că e nevoie de o explicaţie publică, asta n-a venit nici măcar până acum. (...) Dar dacă nu încerci nimic şi te ţii doar cu nasul pe sus, nu o să devii credibil. Actorii sunt cunoscuţi, e vorba de Roberta Anastase, eu, personal aş fi încântat ca şi prietenul meu, Sever Voinescu să explice public ceva. Ar fi foarte bine ca şefii mei de la PDL să explice ceva convingător în această privinţă", a făcut europarlamentarul lista celor care ar trebui să-şi ceară scuze public. Ideea unui moratoriu putere-opoziţie pentru trecerea legilor coniderate urgente în raport cu acordul României cu FMI, CE şi Banca Mondială a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu, marţi, în parlament. La numai câteva ore după discurs, Băsescu a pus la punct împreună cu liderii PDL un plan pentru a nu o ceda pe Anastase: schimbarea regulamentului Camerei Deputaţilor în aşa fel încât puterea să poată lua decizii dispensându-se, cel puţin o perioadă, de prezenţa opoziţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News