Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, le-a spus şefilor săi, de la compania de asigurări Nationale Suisse, că are o migrenă puternică şi că are nevoie de odihnă la pat. În timpul liber care i-a fost acordat ulterior, şefii săi au descoperit că este on-line (activă) pe pagina sa din reţeaua Facebook. Asta i-a enervat la culme pe manageri şi i-a determinat să o concedieze pe angajata internaută.

Femeia s-a apărat, susţinând că este nevinovată şi că a intrat pe site în timp ce zăcea în pat, prin intermediul telefonului mobil iPhone, pe care are instalată o aplicaţie dedicată, care facilitează accesul uşor la Facebook. Mai mult, angajata acuză compania că a spionat-o în timpul său liber. Ea acuză Nationale Suisse că a creat un utilizator ficţional de Facebook, care a intrat în legătură cu ea pe reţea tocmai pentru a o spiona.

Acest utilizator a dispărut subit de pe reţeaua on-line, potrivit femeii, imediat ce ea a fost concediată. Nationale Suisse insistă însă că o persoană care este capabilă să folosească Facebook atunci când are o migrenă ar trebui să fie capabilă şi să lucreze cu alte aplicaţii, precum cele folosite de firmă.