MILIONARUL legendă pe WALL STREET S-A SINUCIS după o VIAȚĂ FABULOASĂ: Student eminent și vecin cu VEDETELE de la HOLLYWOOD

MILIONARUL legendă pe WALL STREET S-A SINUCIS după o VIAȚĂ FABULOASĂ: Student eminent și vecin cu VEDETELE de la HOLLYWOOD

Robert Wilson este o legendă pe Wall Street. Ajuns la 87 de ani şi, după ce a suferit un atac cerebral, multimilionarul fără copii a decis să îşi pună capăt zilelor, dar nu înainte de a-şi dona averea de sute de milioane de dolari.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! Citiţi mai mult: S-a SINUCIS o LEGENDĂ de pe Wall Street. Înainte de a se arunca de la etajul 16, şi-a DONAT toată AVEREA de 800 de MILIOANE DE DOLARI | FOTO

Pe 23 decembrie 2013, magnatul Robert Wilson a sărit de la etajul al 16-lea al unei clădiri rezidenţiale din apropierea Central Park, San Remo, în care au locuit de-a lungul vremii celebrităţi ca Steven Spielberg, Demi Moore, Glenn Close, Dustin Hoffman, Bono, Steve Martin, Bruce Willis sau Steve Jobs. Poliţia a găsit în apartamentul său un bilet în care îşi explica gestul, iar un prieten de-al său povesteşte că, după ce a suferit un atac cerebral în iunie 2013, Robert W. Wilson i-a spus că nu vrea să sufere şi că va fi pregătit când va veni vremea să îşi încheie socotelile cu această lume.

  • Citiţi mai mult: TOP 10 SALARII din televiziune: Andreea Esca, lider detașat. Află cât câștigă Mircea Badea, Pavel Bartoș sau Ștefan Bănică

O minte sclipitoare

Robert W. Wilson s-a născut pe 3 noiembrie 1926, în Detroit. A absolvit magna cum laude cursurile Amherst College, cu o diplomă în economie în 1946 şi apoi a fost acceptat la un masterat, la Universitatea din Michigan, un an mai târziu. Wilson a urmat şi cursurile facultăţii de drept din cadrul universităţii, iar după doi ani a plecat pe Wall Street.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul job l-a avut în 1949, ca junior în cadrul First Boston Corp., dar activitatea a fost întreruptă pentru satisfacerea stagiului militar, în 1951. S-a întors în cadrul firmei în 1953. DIN TOP 10 ALL TIME: AI MINTEA BOLNAVĂ? ZECE FOTOGRAFII care îţi vor arăta dacă ai GÂNDURI MURDARE

Magnetismul Wall Street

În acelaşi an a dorit să revină în oraşul natal, unde a lucrat ca analist la National bank of Detroit. Nu a rezistat mult departe de Wall Street, iar în 1958 a revenit în New York, unde a lucrat la început tot ca analist.

Apoi a devenit vicepreşedinte la General American Investors, funcţie pe care a ocupat-o timp de 4 ani. Ulterior a lucrat la A.G.Becker&Co., unde a rămas până la înfiinţarea propriului fond de investiţii. Wilson & Associates

În 1969 s-a născut Wilson & Associates, un fond de investiţii. În 1986, Robert W. Wilson s-a retras din activitate, iar până în 2000 averea sa ajunsese să fie estimată la aproximativ 800 de milioane de dolari.

Încă de pe atunci, Robert W. Wilson începuse să doneze sume impresionante. Ultimele cifre, date publicităţii imediat după moartea sa, arată că peste 500 de milioane de dolari au fost donate unor fundaţii care se ocupă de salvarea mediului înconjurător.

Citiţi mai mult: Cupluri CIUDATE. TOP 10 fotografii care demonstrează că dragostea e OARBĂ | GALERIE FOTO

Donaţii de sute de milioane de dolari

Înainte de a-şi pune capăt zilelor, Robert W. Wilson şi-a donat ce i-a mai rămas din avere către mai multe fundaţii non-profit, printre care mai multe asociaţii pentru protecţia mediului, printre care Environmental Defense Fund (EDF), World Monuments Fund sau instituţii religioase, ca Arhiepiscopia Romano-Catolică din New York.

Prima donaţie către World Monuments Fund, a venit în 1989. Fundaţia a lansat la acea vreme o campanie prin care cerea oamenilor d bine să doneze măcar 25 de dolari pentru salvarea planetei. Robert W. Wilson le-a trimis un cec în valoare de 5.000 de dolari.

De la an la an, contribuţia sa la finanţarea fondului a crescut, ultima donaţie fiind de 100 de milioane de dolari, bani care vor susţine proiectele de conservare a mediului demarate de World Monuments Fund, în peste 50 de ţări din lumea întreagă.

Un alt beneficiar a fost EFD.

"Bob avea dorinţa de a vedea lucrurile bine făcute în lume. A avut capacitatea necesară de a prevedea încotro se îndreaptă lumea şi a făcut avere de pe urma acestui fapt. Deşi a fost sceptic la început în legătură cu impactul schimbărilor climatice, el a realizat rapid că este vorba despre o schimbare dramatică. Bob îşi dorea ca emisiile de carbon să fie reduse printr-o metodă eficientă, fiind conştient că o soluţie prietenoasă cu mediul dar şi cu mediul de afaceri are nevoie de finanţare", spune Fred Krupp, preşedintele EDF.

De-a lungul timpului, Robert W. Wilson a mai susţinut şi Biserica Catolică. În 2010, întrebat de ce a donat sume atât de mari arhiepiscopiei din New York, el a răspuns că "mi-am dat seama că şcolile catolice se închid peste tot în ţară şi că probabil Bill Gates nu are suficienţi bani pentru a le salva".

Robert W. Wilson s-a căsătorit o singură dată. Mariajul lui cu Marilyn a durat 35 de ani şi s-a încheiat cu un divorţ. Cei doi nu au avut copii. Robert W. Wilson nu a devenit tată niciodată. Citiţi mai mult: Au vrut să fie COOL, dar s-au făcut de RUŞINE. TOP 20 Cele mai STÂNJENITOARE fotografii de la BANCHET | GALERIE FOTO ARTICOLE POPULARE:

  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO

  • TOPLESS LA VATICAN: "Crăciunul a fost anulat!". O activistă Femen a fost ARESTATĂ | GALERIE FOTO

  • DIAMANTELE ascunse din Antarctica. Vezi ce au scos la lumină ERUPŢIILE VULCANICE | GALERIE FOTO

  • FRUMUSEŢEA mai ţine cont de vârstă? VEDETE SEXY de peste 40 de ani, care ARATĂ ca la 20 de ani | GALERIE FOTO

  • A fost cel mai BOGAT om al Rusiei, dar a RENUNŢAT la toată AVEREA şi trăieşte ca în BIBLIE | GALERIE FOTO / VIDEO

  • ARC PESTE TIMP. Cum au EVOLUAT cele mai cunoscute atracţii TURISTICE din lume | GALERIE FOTO

  • SUPER-MAMA. Modelul femeii ELEGANTE care îşi ALĂPTEAZĂ bebeluşul, în timp ce se face FRUMOASĂ | GALERIE FOTO

  • CURIOZITĂŢI despre PANTOFI. TOP 10 Cei mai BIZARI pantofi din ISTORIE | GALERIE FOTO