Evenimentul Zilei > Social > Povestea unei fotografii. „Contele” Iosipescu Zambra, stripteuzele și noaptea în cimitirul Ghencea
Povestea unei fotografii. „Contele” Iosipescu Zambra, stripteuzele și noaptea în cimitirul Ghencea

Povestea unei fotografii. „Contele” Iosipescu Zambra, stripteuzele și noaptea în cimitirul Ghencea

Fără îndoială, unul dintre cele mai pitorești personaje ale anilor ’90 a fost autointitulatul „Conte” Iosipescu Zambra.

Pe numele său întreg Nicolae Mircea Iosipescu Zambra, individul și-a făcut un partid, împreună cu mama sa și fochistul blocului în care locuia. Cum legea permitea ca președinții de partid pot să beneficieze de protecție.

Zambra a umblat o vreme păzit de se pepiști. Spunea peste tot că are o relație specială cu Ion Iliescu care l-ar fi nășit. El a fost cel mai tânăr „parlamentar” în CPUN, entitatea care a asigurat statalitatea până la alegerile din mai 1990. În câteva fotografii, făcute în 1993, de fostul fotoreporter al EVZ Marian Borîia, Iosipescu Zambra apare în ipostaze diferite. Omul nu s-a sfiit să pozeze în brațe cu rusoaica Alla, stripteuza fostului cabaret Bulevard, goală pușcă, cu bodyguarzii săi în spate. Tot în acea noapte, Zambra s-a tras în poză și cu dansatoarele corpului de balet ale aceluiași night-club. Și, puțin mai încolo, în crucea nopții, Iosipescu Zambra le-a cerut reporterilor EVZ să-l însoțească în cimitirul Ghencea-Militar, unde a mers să se închine la mormântul bunicului său, generalul aviator Petre C. Zambra.

Câțiva ani mai târziu, Iosipescu Zambra a făcut pușcărie pentru înșelăciune. Din penitenciar, pentru că se plictisea, a dat în judecată sute de persoane, pe diverse motive, printre care zeci de ziariști de la diverse publicații. Și-a acționat în instanță chiar și mama și soția. Tot în pușcărie s-a îndrăgostit de pedofila Tatiana Popovici, amanta istoricului american Kurt Treptow – și el condamnat pentru pedofilie – pe care a cerut-o de nevastă. A avut și are la activ, pe rolul diverselor instanţe, din toate colţurile ţării, spre mia de procese în penal şi civil, hărţuind tot ce prinde: vecini, locuitorii din cartier, cunoştinţe, rude de sânge, afini și alte neamuri, patroni de firme, autorităţi ale statului, ziariști etc. S-a scris despre el că avea, ca animale de companie, câini de luptă și niște pitoni regali, care i-au fost confiscați și duși la ZOO. Ultimul domiciliu cunoscut se află în Ploiești.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: