Pe numele său întreg Nicolae Mircea Iosipescu Zambra, individul și-a făcut un partid, împreună cu mama sa și fochistul blocului în care locuia. Cum legea permitea ca președinții de partid pot să beneficieze de protecție.

Zambra a umblat o vreme păzit de se pepiști. Spunea peste tot că are o relație specială cu Ion Iliescu care l-ar fi nășit. El a fost cel mai tânăr „parlamentar” în CPUN, entitatea care a asigurat statalitatea până la alegerile din mai 1990. În câteva fotografii, făcute în 1993, de fostul fotoreporter al EVZ Marian Borîia, Iosipescu Zambra apare în ipostaze diferite. Omul nu s-a sfiit să pozeze în brațe cu rusoaica Alla, stripteuza fostului cabaret Bulevard, goală pușcă, cu bodyguarzii săi în spate. Tot în acea noapte, Zambra s-a tras în poză și cu dansatoarele corpului de balet ale aceluiași night-club. Și, puțin mai încolo, în crucea nopții, Iosipescu Zambra le-a cerut reporterilor EVZ să-l însoțească în cimitirul Ghencea-Militar, unde a mers să se închine la mormântul bunicului său, generalul aviator Petre C. Zambra.

Câțiva ani mai târziu, Iosipescu Zambra a făcut pușcărie pentru înșelăciune. Din penitenciar, pentru că se plictisea, a dat în judecată sute de persoane, pe diverse motive, printre care zeci de ziariști de la diverse publicații. Și-a acționat în instanță chiar și mama și soția. Tot în pușcărie s-a îndrăgostit de pedofila Tatiana Popovici, amanta istoricului american Kurt Treptow – și el condamnat pentru pedofilie – pe care a cerut-o de nevastă. A avut și are la activ, pe rolul diverselor instanţe, din toate colţurile ţării, spre mia de procese în penal şi civil, hărţuind tot ce prinde: vecini, locuitorii din cartier, cunoştinţe, rude de sânge, afini și alte neamuri, patroni de firme, autorităţi ale statului, ziariști etc. S-a scris despre el că avea, ca animale de companie, câini de luptă și niște pitoni regali, care i-au fost confiscați și duși la ZOO. Ultimul domiciliu cunoscut se află în Ploiești.