Evenimentul Zilei > Justitie > Poveste de amor încheiată la Tribunal. Amanta l-a lăsat LIPIT PĂMÂNTULUI pe unul din cei mai cunoscuți afaceriști din Reșița
Poveste de amor încheiată la Tribunal. Amanta l-a lăsat LIPIT PĂMÂNTULUI pe unul din cei mai cunoscuți afaceriști din Reșița

Poveste de amor încheiată la Tribunal. Amanta l-a lăsat LIPIT PĂMÂNTULUI pe unul din cei mai cunoscuți afaceriști din Reșița

Femeia care l-a adus la sapă de lemn pe unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Reșița a fost trimisă în judecată. Este vorba de un mediator public de care omul de afaceri s-a îndrăgostit până peste cap, acum câțiva ani. Femeia fusese angajată de afacerist ca jurist la firma lui, iar ea a avut grijă să-și însușească toată averea bărbatului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin au trimis-o, zilele trecute, în judecată pe Anica Gabriela Ghinea, vinovată de „înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”.

În rechizitoriu se arată  că femeia i-a luat omului de afaceri Vasile Gheorghe Cenda, prin înşelăciune şi fără a plăti valoarea reală, societatea comercială SC Puiu Cenda Prod SRL. Aceasta e cea mai cunoscută brutărie din Caraș Severin. „Prin întocmirea unor procuri notariale care nu reprezentau voinţa reală a acestuia şi fără a achita contravaloarea bunurilor înstrăinate, l-a deposedat în perioada 2014-2015 de toate bunurile sale şi ale firmei al cărei asociat unic era. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor inculpatei G. A. G. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Așa cum EVZ a relatat încă de acum doi ani, omul de afaceri reșițean a pierdut pe mâna amentei sale o vilă deosebită, brutăria, un apartament, un teren de 10 hectare şi trei maşini de lux.

În 2015 Puiu Cenda s-a adresat DIICOT– Serviciul Teritorial Timișoara și a deschis două procese civile. El a povestit cum s-a a îndrăgostit de Gabriela Ghinea, mediator public, pe care a angajat-o ca jurist în firmă și, având maxima încredere în  cea care credea că e ”iubirea vieții lui”, i-a permis control total asupra afacerii și proprietăților sale.

”Îmi dădea medicamente și alcool”

”Am angajat-o pe Gabriela Ghinea jurist la societatea mea. Aceasta devenise de încredere, astfel că i-am permis acces și control asupra tuturor actelor mele şi ale societăţii. În toamna anului trecut am suferit o depresie care m-a marcat, astfel încât pârâta Ghinea stătea mereu în preajma mea, dându-mi fie medicamente care mă făceau inconştient, fie alcool. Nu am bănuit niciodată interesul acesteia în a mă deposeda în interval de câteva luni de toate bunurile agonisite într-o viaţă de om”, a scris Gheorghe Cenda în plângerea penală înaintată DIICOT.

Conform plângerii, Cenda ar fi împuternicit, prin intermediul fostei iubite și a unui notar,  instalatorul firmei şi o femeie necunoscută  ca să îi vândă toate bunurile. ”Vila mea a ajuns să fie proprietatea Gabrielei Ghinea, iar apartamentul, proprietatea fiului ei, Emanoil Mosu. Fosta mea angajată, Gabriela Ghinea, nu s-a mulţumit însă cu atât, ci a dat o împuternicire ştampilată de societatea mea, SC Puiu Cenda SRL, instalatorului firmei, Viorel Pruiu, prin care acesta a vândut brutăria tocmai Gabrielei Ghinea. Din octombrie 2014 şi până în februarie 2015 am fost devalizat de toate bunurile agonisite o viaţă, bunuri care în acest moment sunt în proprietatea numitei Ghinea şi a fiului său Emanoil Mosu”, a mai declarat omul de afaceri. (Sursa foto: Express de Banat)