Porto, out din Liga Campionilor!

Porto, out din Liga Campionilor!

Campioana Portugaliei la fotbal a fost exclusă, astăzi, de UEFA, din cea mai importanta competiţie inter-cluburi din lume, a anunţat clubul portughez într-un comunicat, informează AFP.

Gruparea FC Porto a fost găsită vinovată de tentative de corupere a arbitrilor în sezonul 2003-2004 de către Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia şi a fost penalizată, la 9 mai, cu şase puncte, însă a renunţat să facă apel deoarece îşi asigurase deja titlul.

În comunicatul publicat pe site-ul Bursei din Lisabona, clubul, care a câştigat Liga Campionilor în 2004, a precizat că va face apel la decizia UEFA.              În cazul în care excluderea clubului FC Porto din Liga Campionilor este confirmată în apel, Vitoria Guimaraes, ocupanta locului trei, se va califica automat în grupele competiţiei.             Potrivit presei portugheze, FC Porto a fost exclusă din Liga Campionilor pentru un sezon de către Comisia de Disciplină a UEFA, reunită într-o videoconferinţă.             Record scrie că hotărârea UEFA s-a luat în unui articol din Regulamentul de Competiţii pentru Liga Campionilor, conform căruia, pentru ca un club să fie înscris în Liga Campionilor nu "poate să fie sau să fi fost implicat în vreo activitate privind aranjarea sau influenţarea unui joc la nivel naţional sau internaţional"

(16:00)

Ne puteți urmări și pe Google News